Arensman blikt terug op winst in koninginnenrit Vuelta: 'Het is enorm bijzonder' Wielrennen
Wielrennen

Arensman blikt terug op winst in koninginnenrit Vuelta: 'Het is enorm bijzonder'

Arensman blikt terug op winst in koninginnenrit Vuelta: 'Het is enorm bijzonder'

Thymen Arensman kan het nog altijd niet geloven dat hij de koninginnenrit in de Vuelta op zijn naam heeft weten te schrijven. 'Het is echt ongelooflijk', stelt hij in een interview met de NOS waarin hij terugblikt op de mooiste triomf uit zijn carrière.

'Precies deze etappe, de koninginnenrit, weet ik te winnen. En dat met zulke namen in de kopgroep. Het is bijzonder', aldus de Pelikaan van Deil. 'Het doel van deze ronde was natuurlijk om een goed klassement te rijden en om te ontdekken wat mijn lichaam kan', vervolgt hij. Dat het voor het lichaam van Arensman een ware ontdekkingsreis geworden is, bleek na afloop van de individuele tijdrit. Hij liep een zonnesteek op en zijn lichaam was volledig over de kook.

Arensman won de koninginnenrit met anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee, Enric Mas. 'Natuurlijk voelde ik mijn benen ook erg, maar op zich is mijn power hetzelfde of misschien nog wel beter dan de eerste dagen of weken. Ik heb nog steeds power in de benen en misschien is dat anders voor de andere renners', aldus de 22-jarige klimmer en tijdritspecialist.

'Het is mooi om mee te nemen voor de toekomst dat ik nog steeds zo een goed gevoel in de benen heb na twee weken koers. Ik ga kijken hoe mijn lichaam reageert in de derde week', vervolgt hij. Arensman staat nu achtste in de algemene rangschikking, welgeteld vijf seconden achter Almeida. 'Ik ben benieuwd of ik deze positie kan vasthouden of dat ik misschien nog kan stijgen. We zullen wel kijken waar het schip strandt. Ik ga mijn uiterste best doen in ieder geval. Meer kan ik niet doen', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws