Arensman (tiende) grijpt witte trui in koninginnenrit Romandië: 'Was een epische dag' Wielrennen
Wielrennen

Arensman (tiende) grijpt witte trui in koninginnenrit Romandië: 'Was een epische dag'

Arensman (tiende) grijpt witte trui in koninginnenrit Romandië: 'Was een epische dag'

Thymen Arensman mocht zaterdagmiddag de jongerentrui van de Ronde van Romandië in ontvangst nemen. De jonge renner van Team DSM eindigde als tiende in de koninginnenrit. 'Vandaag was echt een epische dag', vertelt hij na afloop.

Arensman laat weten dat hij veel last had van de kou tijdens de vierde etappe. 'Dat maakte de wedstrijd erg zwaar. De jongens hebben het heel goed gedaan en hebben ons in de best mogelijke positie afgezet op de beklimmingen, waardoor ik eigenlijk alleen maar hoefde te trappen. Ik voelde dat ik goede benen had en besloot ervoor te gaan op de laatste klim', zo klinkt het op de ploegsite.

In eerste instantie kon Arensman het tempo, dat bepaald werd door de mannen van INEOS Grenadiers, prima volgen. 'Toen ze echt versnelden, reed ik op mijn eigen tempo verder en wist ik tiende te worden. Natuurlijk ben ik heel blij met het resultaat. Het hebben van de witte trui is een hele mooie prestatie, vind ik. Morgen ga ik mijn best doen om de trui te kunnen verdedigen in de tijdrit', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws