Bouhanni en vijftal ploeggenoten verlengen aflopende contract bij Arkéa-Samsic Wielrennen
Wielrennen

Bouhanni en vijftal ploeggenoten verlengen aflopende contract bij Arkéa-Samsic

Bouhanni en vijftal ploeggenoten verlengen aflopende contract bij Arkéa-Samsic

De Franse ploeg Arkéa-Samsic heeft een zestal contractverlengingen bekendgemaakt. Onder anderen Nacer Bouhanni heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De groep renners was vastgelegd tot eind dit seizoen, maar krijgt nu twee jaar extra, op Anthony Delaplace na. Hij verlengde met één jaar.

Een grote bekendmaking van Arkéa-Samsic in een persbericht. De ploeg bracht in één keer naar buiten dat het zes renners heeft vastgelegd die eind dit seizoen zonder contract kwamen te zitten. Bouhanni, Amaury Capiot, Lukasz Owsian, Clément Russo en Matîs Louvel verlengden tot en met 2023, terwijl Delaplace een contract tot en met 2022 tekende.

Ploegbaas Emmanuel Hubert vertelt waarom is gekozen voor de massale verlenging: 'We willen doorgaan met een sprintersploeg en klassiekersploeg, waarnaast we in sommige renners ook een groot potentieel zien.' Met name Bouhanni is natuurlijk een grote naam die wordt vastgelegd. Hij wist in de Tour de France nog meerdere keren naar podiumplekken te sprinten en die weg wil de ploeg voortzetten. 'Hij was de beste Franse sprinter in de Tour, dat geeft aan dat hij nog steeds presteert op WorldTour-niveau. We willen dat dan ook voortzetten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws