Arndt in de wolken met ritwinst in Polen: 'Superblij dat het team 100% in mij gelooft' Wielrennen
Wielrennen

Arndt in de wolken met ritwinst in Polen: 'Superblij dat het team 100% in mij gelooft'

Arndt in de wolken met ritwinst in Polen: 'Superblij dat het team 100% in mij gelooft'

Met een banddikte verschil won Nikias Arndt de vijfde etappe van de Ronde van Polen. De Duitser van Team DSM kon zijn wiel net voor het wiel van runner-up Matej Mohoric over de finishlijn duwen. De renner die bekend staat vanwege zijn unieke sprintstijl, waarin hij (bijna) altijd in het zadel blijft zitten, prijst vooral zijn team.

Op de ploegsite van Team DSM vertelt de sprinter over de finale. 'Het was een hele zware sprint. Ik voelde me in de laatste paar ronden heel goed, en het team zette me voor de finale perfect af. Daar kon ik van profiteren in de laatste paar honderd meters. Van links en rechts kwamen renners naast me, maar ik kon door blijven sprinten. Ik wist ook niet wie er gewonnen had toen ik over de streep kwam', zo refereert Arndt aan de nummer twee van de etappe Mohoric.

Hij vertelt verder over het werk van zijn ploeggenoten. 'Ik ben super blij dat ik het team hier kan belonen. Ze geloofden de hele dag in me en werkten hard om me in een heel goede positie te brengen, wat me veel energie bespaarde, daardoor kon ik winnen. We hebben echt goede jongens in het team en ik ben blij dat ik vandaag de kans heb gekregen van het team. Het is fijn dat ze honderd procent in mij geloven', aldus Arndt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws