Aru geniet tijdens het veldrijden: ‘Plezier als een kind dat zijn eerste wedstrijden rijdt’ Wielrennen
Wielrennen

Aru geniet tijdens het veldrijden: ‘Plezier als een kind dat zijn eerste wedstrijden rijdt’

Aru geniet tijdens het veldrijden: ‘Plezier als een kind dat zijn eerste wedstrijden rijdt’

Fabio Aru eindigde zondag in zijn eerste race als Qhubeka ASSOS-rijder als vijfde in een veldrit in Montodine bij Cremona. Het was alweer de derde veldrit deze winter, nadat hij voor het laatst in de kleuren van het UAE Team Emirates te zien was.

Het off-road racen, betekent voor Aru een terugkeer naar zijn beginperiode als renner. Hij begon met veldrijden en op de mountainbike toen hij jonger was dan zestien jaar. Met succes nam hij als junior en onder-23 renner deel aan het veldritwedstrijden. Pas na die periode ging zijn aandacht volledig op de weg.

Aru was na de race van zondag opgetogen, meldt Cyclingnews: ‘Ik voel me heerlijk in de modder. Het belangrijkste is dat ik plezier heb als een kind dat zijn eerste wedstrijden rijdt. Dit is sport, dit is mijn passie!’ De renner droeg een zwarte ASSOS-trui met het logo van het goede doel. Het Zuid-Afrikaanse Team Qhubeka ASSOS moet het nieuwe tenue voor het seizoen 2021 nog presenteren.

'Ik voel me heerlijk in de modder. Dit is sport, dit is mijn passie.'

Fabio Aru

Begin december werd bekend dat Aru (Vuelta-winnaar 2015) voor Team Qhubeka ASSOS ging rijden. De renner had een moeilijke periode van drie jaar bij UAE Team Emirates. Bij het ondertekenen van zijn nieuwe contract was de 30-jarige Italiaan optimistisch. Hij denkt zijn carrière weer op te kunnen laten bloeien. ‘Ik weet dat ik weer in staat ben om grote successen te behalen', zei hij toen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws