Aru komt eerste bergrit Vuelta goed door: ‘Had echt een goed gevoel’ Wielrennen
Wielrennen

Aru komt eerste bergrit Vuelta goed door: ‘Had echt een goed gevoel’

Aru komt eerste bergrit Vuelta goed door: ‘Had echt een goed gevoel’

Fabio Aru is in de Vuelta a España bezig met zijn laatste weken als professioneel wielrenner. Vooralsnog gaat dat met een hoger niveau dan de voorbije jaren. Na verschillende sterke prestaties in voorbereidingskoersen toont de Italiaan zich ook sterk in de eerste bergrit met een dertiende plek, vlak achter de grootste favorieten voor de eindzege.

‘Ik had echt een goed gevoel en ben blij met het resultaat van vandaag’, toont Aru zich opgetogen in een reactie op de ploegsite. De voormalig winnaar van de Vuelta (2015) kon in de laatste honderden meters net niet aanhaken toen Movistar versnelde. Aru verloor zodoende een kleine tien seconden op de groep voor hem, met mannen als Miguel Ángel López, Egan Bernal en Primoz Roglic. ‘Ik verloor een paar seconden in de laatste tweehonderd meter, maar niets dat op het einde echt een verschil zal maken’, maakt Aru zich weinig zorgen.

Volgens Aru was het tempo op de laatste klim, de Picón Blanco, hoog. ‘We hebben een goede krachtsinspanning geleverd op de laatste klim. Vergeleken met vorige week in de Ronde van Burgos (werd de dezelfde klim aangedaan, red.) waren we deze keer een stuk sneller, terwijl er vandaag meer wind stond.’

Aru: 'Geeft veel vertrouwen voor de komende dagen'

‘Ik was blij dat ik bij de mannen van het klassement zat’, gaat Aru verder. ‘Het geeft me veel vertrouwen voor de komende dagen. Ook ben ik mijn ploeg dankbaar omdat we goed voorin zaten richting de slotklim. Zonder hen had ik vandaag niets kunnen doen. Ze hebben me echt heel veel geholpen’, aldus Aru.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws