Astana, Movistar en UAE starten allen met meerdere kopmannen in Omloop Het Nieuwsblad Wielrennen
Wielrennen

Astana, Movistar en UAE starten allen met meerdere kopmannen in Omloop Het Nieuwsblad

Astana, Movistar en UAE starten allen met meerdere kopmannen in Omloop Het Nieuwsblad

De tijd dat we er de klok op vooruit konden zetten dat Astana en Movistar achterin of niet meereden in de Vlaamse klassiekers, lijkt definitief voorbij. Zowel de Kazachse als Spaanse ploeg trekt met twee speerpunten naar de eerste graadmeter, de Omloop Het Nieuwsblad. UAE-Team Emirates vaardigt ook een ijzersterke ploeg af.

Astana mikt op de nationale wielertrots Alexey Lutsenko, die in 2019 al eens vierde werd in de Omloop Het Nieuwsblad. Gianni Moscon is op tijd hersteld van een bronchtis, de aanwinst neemt de plek van Vincenzo Nibali (corona) over in de selectie.

Een andere interessante pion kan Michele Gazzoli zijn, een rappe Italiaan die vierde werd op het beloften-WK in Leuven vorig jaar. Gazzoli fietste dit seizoen al enkele ereplaatsen bijeen. De selectie wordt vervolledigd door Leonardo Basso, Davide Martinelli, Yuri Fedorov en Dmitriy Gruzdev.

Movistar met Van Vleuten, Aranburu en García Cortina

Ook Movistar stuurt enkele outsiders naar Gent. Alex Aranburu en Iván García Cortina zijn momenteel de twee grootste Spaanse troeven voor de kasseienklassiekers en mogen dan ook de honneurs waarnemen. Ook Johan Jacobs en Juri Hollmann kunnen een aardig eindje over de stenen fietsen, terwijl Lluís Mas, Vinicius Rangel en Inigo Eloisegui de selectie compleet maken.

Bij de vrouwenploeg van Movistar worden Annemiek van Vleuten, winnares in 2020, en Emma Norsgaard, nummer twee van 2021, naar voren geschoven als kopvrouwen.

Trentin, Covi én Gaviria bij UAE-Team Emirates

Bij UAE-Team Emirates staan zo vier namen op papier die zouden kunnen winnen. Matteo Trentin en Alessandro Covi lijken de mannen die het vanuit een uitgedund groepje kunnen afmaken, Fernando Gaviria en Juan Sebastián Molano zijn de echte sprinters van dienst. 'Als ploeg hebben een sterke start van het jaar gehad', zo zegt Trentin, onder meer doelend op de ritzege van Covi in de Ruta del Sol.

De jonge Italiaan wordt door Trentin ook naar voren geschoven als kandidaat voor de winst. 'We willen het klassieke seizoen goed beginnen. Ik voel me goed en heb hier al eens top tien gereden. Covi vliegt op dit moment, dus we hebben verschillende opties.' Bij UAE starten ook nog Ryan Gibbons, Vegard Stake Laengen en Rui Oliveira. In Kuurne-Brussel-Kuurne zal Oliviero Troia de plek innemen van Molano.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws