Astana trekt op advies van Estse legende Jaan Kirsipuu sprinter Martin Laas aan Wielrennen
Wielrennen

Astana trekt op advies van Estse legende Jaan Kirsipuu sprinter Martin Laas aan

Astana trekt op advies van Estse legende Jaan Kirsipuu sprinter Martin Laas aan

Martin Laas komt in 2023 uit voor Astana Qazaqstan Team. De sprinter uit Estland maakt de overstap vanuit BORA-hansgrohe en hoopt bij zijn nieuwe formatie beter te kunnen doen dan het afgelopen jaar.

'Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik een contract heb getekend bij Astana Qazaqstan Team en dat ik heel erg uitkijk naar komend seizoen', zegt Laas in een communiqué. 'Het afgelopen seizoen was niet mijn beste, dus ik hoop dat ik 2023 op een goede manier kan starten met een frisse gemoedstoestand en mooie resultaten.'

'Ik ben klaar om het team te helpen met het behalen van de doelen en kijk ernaar uit om te werken met de jonge sprinters van het team. Ik kan mijn ervaring met hen delen, maar ook mijn eigen kansen najagen in de spurts', aldus Laas.

Vinokourov kreeg advies van ex-sprinter Kirsipuu

Astana Qazaqstan Team wil zich komend seizoen meer gaan richten op de sprints, legt manager Alexander Vinokourov uit. 'Dat is geen traditionele discipline voor ons, maar ik denk dat wij er wel potentieel in hebben. De komst van Martin kan ons hiermee helpen.'

Vinokourov kreeg advies uit onverwachte hoek. 'De beroemde Jaan Kirsipuu, met wie ik veel heb gekoerst in mijn jaren en die ik ontzettend respecteer, bracht mij op de hoogte om Laas in de gaten te houden als getalenteerde en snelle sprinter', doelt hij op het advies van de meervoudig ritwinnaar in de Tour de France, afkomstig uit hetzelfde land als Laas.

'Martin is inderdaad een sterke renner en ik deel de visie van Jaan. Hij kan gaan winnen, maar ook zijn ervaring delen met de jongere renners en op die manier een sprinterskern creëren', verklaart de Kazach, die eerder al Rein Taaramäe en Tanel Kangert uit Estland bij Astana zag rijden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws