Vader van Laurens Sweeck: 'Goede vorm is te danken aan mentale switch én verhuizingen' Veldrijden
Veldrijden

Vader van Laurens Sweeck: 'Goede vorm is te danken aan mentale switch én verhuizingen'

Vader van Laurens Sweeck: 'Goede vorm is te danken aan mentale switch én verhuizingen'

Laurens Sweeck stond de voorbije veldritseizoenen niet te boek als een notoire veelwinnaar. Sinds het huidige cross-seizoen heeft er een positieve kentering plaatsgevonden wat betreft de resultaten van de geboren Leuvenaar. Volgens zijn vader, Stefaan Sweeck, is dat aan twee dingen te danken: de omzetting van een mentale knop én een tweetal verhuizingen.

Sweeck wist drie van de laatste vier crossen waarin hij startte op zijn naam te schrijven. In wedstrijden uit zowel de Wereldbeker (Maasmechelen en Beekse Bergen) als de Superprestige (Niel) wist de bonkige Vlaming aan het langste eind te trekken. 'We hebben dat afgelopen zomer een beetje zien aankomen', aldus vader Stefaan tegen Sporza omtrent de topvorm waarin zijn zoon momenteel verkeert.

Sweecks aankoop van een appartement in Mallorca lijkt een lonende investering

De 28-jarige Crélan-crosser, die bij het EK in Namen de bronzen plak mee naar huis mocht nemen, schijnt over extra motivatie te beschikken ten opzichte van eerdere jaren. Vader Stefaan licht dat toe: 'Voor een deel had dat te maken met het uitzicht op een nieuwe ploeg.' Sweeck verkaste immers van Pauwels Sauzen-Bingoal, de ploeg van onder meer Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, naar Crélan.

Ook het mentale aspect blijft niet onderbelicht door pa Sweeck. 'Laurens is ook heel bewust geworden dat er veel meer in hem zit dan er de afgelopen twee jaar uit is gekomen. Afgelopen zomer heeft hij nog harder en gedisciplineerder gewerkt. Dat betaalt zich nu uit.'

Verhuizingen hebben volgens de vader van de man in vorm een grote rol gespeeld binnen de ontpopping tot beresterke topveldrijder. Het kopen van een appartementje op Mallorca is van grote invloed geweest. 'Heel regelmatig trekt Laurens in zijn eentje naar Mallorca om daar te gaan trainen. En in België woont hij nu ook bij ons in de straat. Dat tezamen zorgt ervoor dat de puzzel dit seizoen in elkaar valt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws