Ayuso - die afdalingrecord Galibier van Pidcock stevig aanscherpte - vond gebaar Almeida 'niet nodig' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso - die afdalingrecord Galibier van Pidcock stevig aanscherpte - vond gebaar Almeida 'niet nodig'

Ayuso - die afdalingrecord Galibier van Pidcock stevig aanscherpte - vond gebaar Almeida 'niet nodig'

Juan Ayuso heeft in de Spaanse media teruggeblikt op het gebaar dat ploeggenoot Joao Almeida richting hem maakte op de Col du Galibier. 'Het was niet nodig, maar het is wat het is', vertelde de man uit Javea tegenover AS. Almeida keek opzichtig om om te kijken waar zijn ploeggenoot was op de Franse col, maar die zat achterin de groep.

Kopman Tadej Pogacar - die uiteindelijk de rit won - zag het ook gebeuren. 'Ik denk niet dat ze een ruzie of discussie hadden hoor. Als je volle bak aan het koersen bent, moet je schreeuwen om iets duidelijk te kunnen maken bij je ploeggenoten. Ook als je I love you wil zeggen, haha! Er staan zoveel fanatieke fans langs de kant van de weg dat het soms moeilijk communiceren is', suste hij de boel direct na afloop op zijn persconferentie als geletruidrager.

'Van normale conversaties is op de fiets sowieso nooit sprake. Het ziet er dus soms uit alsof iemand boos is, maar naar mijn idee was dat niet het geval. We hebben als ploeg gewoon een sterke prestatie afgeleverd en daar ben ik heel blij mee', gaf Pogacar aan.

Ayuso: 'Er zijn geen problemen binnen de ploeg'

Ayuso gaf voor aanvang van de zesde rit zijn reactie. 'Binnen het team is alles rustig, er zijn geen problemen. Het is waar dat die gebaren niet nodig waren, maar het is wat het is. Het plan was om de concurrenten het leven zuur te maken zodat Tadej aan kon vallen, waarmee hij dan het verschil kon maken.'

'Het was voor mij ook een verrassing dat we nog maar met vijf of zes over waren', aldus Ayuso. 'De wind stond vol tegen en voor mij was het beter om heel even te herstellen, maar het geeft vertrouwen als ik kijk hoeveel schade we hebben aangericht', besluit de Spanjaard van UAE-Team Emirates, die graag nog een rit zou winnen in deze Tour de France.

Overigens kwam Ayuso in de positie om nog derde te worden in de rit door een goede afdaling van de Galibier. Inigo San Millan, voormalig coach en nu consultant bij UAE-Team Emirates, lichtte dit uit op X. 'We waren allemaal verbaasd door Tom Pidcocks afdaling van Galibier in 2022. Hoewel we het niet te zien kregen, versloeg Ayuso de uitstekende prestatie van Pidcock met vier seconden in het technische deel van de afdaling… these guys are crazy!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws