Ayuso op verjaardag: 'Misschien wat egoïstisch, maar was graag nog voor ritzege gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso op verjaardag: 'Misschien wat egoïstisch, maar was graag nog voor ritzege gegaan'

Ayuso op verjaardag: 'Misschien wat egoïstisch, maar was graag nog voor ritzege gegaan'

Juan Ayuso vierde zaterdag zijn 21e verjaardag in de voorlaatste rit van de Vuelta a Espana. De coureur van UAE-Team Emirates had zichzelf maar wat graag een ritzege cadeau gedaan, maar besefte al gauw dat het er niet in zou zitten.

Ayuso, die zondag in de Spaanse hoofdstad Madrid vierde zal worden in het algemeen klassement van de Vuelta, begreep het na de start al. 'Toen ik die grote ontsnapping zag gaan, wist ik dat we niet terug zouden komen. Ik had echter wel twee goede ploeggenoten voorin die het konden proberen', doelt hij op Marc Soler en Finn Fisher-Black, waarvan die eerste uiteindelijk als vijfde kon eindigen in de daguitslag.

De kopman had het graag anders gezien, zo gaf hij eerlijk als hij is toe. 'Misschien is het wat egoïstisch, maar ik baalde er wel een beetje van. Ik wilde echt proberen voor die ritzege te gaan, maar het is wat het is. Nu moet ik volgend seizoen wel terugkomen!'

Ayuso behaalt doelen van Vuelta niet, maar is wel tevreden

Op de laatste klim moest de klassementsrenner toch nog reageren op enkele aanvalspogingen. 'We gingen nog wel even vol gas. Mikel Landa en Enric Mas probeerden me te lossen, maar ik had een goed antwoord paraat. Ik voelde mij ook goed', aldus de winnaar van het jongerenklassement van deze Ronde van Spanje.

'Afgelopen jaar droeg ik de witte trui al de hele ronde, maar toen was ie niet van mij', geeft Ayuso nogmaals aan. 'Dit jaar mag ik het wel vieren in Madrid. Ik ben dan wel niet op het podium geëindigd en heb geen rit gewonnen, wat wel mijn ambities waren, maar ik denk dat het al bij al toch een vrij goede Vuelta is geweest. Ik heb tenminste wel de witte trui', stelt hij zich tevreden met het behaalde resultaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws