Van Eetvelt knap vierde in voorlaatste Vuelta-rit: 'Had de move van Poels niet verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Van Eetvelt knap vierde in voorlaatste Vuelta-rit: 'Had de move van Poels niet verwacht'

Van Eetvelt knap vierde in voorlaatste Vuelta-rit: 'Had de move van Poels niet verwacht'

Eerstejaarsprof Lennert Van Eetvelt rijdt een knappe Vuelta a España. In de voorlaatste etappe streed de jonge Belg tot op het laatste moment mee om de ritzege. In de sprint van een groep van vijf viel hij net naast het podium.

'Vandaag was een laatste kans en al snel reed een grote groep sterke renners weg', begint de renner van Lotto-Dstny zijn terugblik met Het Laatste Nieuws. 'Na een uitputtingsslag op de vele hellingen voelde ik me eigenlijk nog goed. Misschien ben ik even te diep moeten gaan om Poels (Wout, red.) te volgen toen hij versnelde, maar gelukkig kon ik aansluiten bij het vijftal dat voor de zege zou sprinten.'

Dat vijftal bestond naast Van Eetvelt en Poels uit Remco Evenepoel, Marc Soler en Pelayo Sánchez. Het was Poels die de rest verraste door de sprint vroeg aan te gaan. De Nederlander won de rit nipt voor Evenepoel. 'Eerlijk gezegd had ik de move van Poels niet verwacht, maar zelf ben ik ook niet zeker of er meer in de benen zat dan deze vierde plaats', is Van Eetvelt eerlijk.

'Het is misschien wat zuur maar toch ben ik heel blij met deze eerste ervaring in een grote ronde. Dit is echt mijn ding en ik hoop in de toekomst me nog vaak te tonen', kijkt Van Eetvelt uit naar een carriére vol grote rondes. In de dertiende etappe noteerde de renner van Lotto-Dstny met een derde plek al een beter resultaat, maar dat was toen wel op grote achterstand van Remco Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws