Ayuso kon 'indrukwekkend sterke' Landa amper volgen: 'Zonde dat ik Mikel niet kon helpen' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso kon 'indrukwekkend sterke' Landa amper volgen: 'Zonde dat ik Mikel niet kon helpen'

Ayuso kon 'indrukwekkend sterke' Landa amper volgen: 'Zonde dat ik Mikel niet kon helpen'

Juan Ayuso kwam na zijn mindere optreden op de Angliru in de achttiende etappe van de Vuelta a España een stuk beter voor de dag. De kopman van UAE Team Emirates sloeg meerdere aanvallen van zijn directe concurrent Mikel Landa af en pakte zelfs drie seconden op zijn landgenoot.

Na afloop sprak Alberto Contador namens Eurosport met de talentvolle ronderenner, die nog even terugkwam op zijn slechte dag op de Angliru. 'Ik had gisteren een slecht gevoel. Vandaag ging het gelukkig steeds beter tijdens de etappe. Ik ga het niet als excuus gebruiken, maar ik voelde mij gisteren niet goed qua gezondheid. Ook de beginfase was in de vorige etappe erg lastig, dat viel vandaag wel mee', aldus Ayuso.

De etappe van vrijdag is een rit voor de sprinters, maar de dag voor Madrid krijgen de klassementsrenners nog een mogelijkheid om op te schuiven in het klassement. De voorlaatste etappe kent maar liefst tien gecategoriseerde beklimmingen, die elkaar in rap tempo opvolgen. Wel vallen de stijgingspercentages mee.

'Het zijn beklimmingen die ik vroeger al heel vaak heb gedaan tijdens Spaanse kampioenschappen. Ik ken ze heel goed. Het is er alleen wel lastig om verschil te maken. Vermoeidheid speelt na drie weken natuurlijk wel een rol. Als ik een goede dag heb, zal ik het zeker proberen', besluit Ayuso strijdvaardig. De Spanjaard staat nu vierde in het klassement. Met een achterstand van 2.52 minuten op nummer drie Primoz Roglic lijkt het podium onhaalbaar. Ayuso moet eerder achterom kijken, daar Landa slechts op negentien seconden van hem staat.

Ayuso baalt dat hij Landa niet kon helpen

Zijn landgenoot zette hem op de klim naar Cruz de Linares nog stevig onder druk. De twee sloegen samen zelfs een gat, maar dat werd uiteindelijk vakkundig dichtgereden door Jonas Vingegaard. 'Landa demarreerde en was indrukwekkend sterk', toont Ayuso zich in een reactie bij de Vuelta-organisatie onder de indruk.

'Hij versnelde heel hard. Het lukte mij om zijn wiel te houden, waarna ik met hem wilde samenwerken. Ik had echter niet de benen om langszij te komen. Het is zonde dat ik Landa niet kon helpen en dat we daardoor geen tijd konden pakken, maar het is wat het is. Ik hoop dat ik morgen kan herstellen van drie heel zware ritten. Zaterdag volgt dan het laatste grote gevecht. Ik verwacht een grote strijd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws