Kuss bekent dat niet alles perfect liep binnen Jumbo-Visma: 'Dat zit in het aard van het beestje' Wielrennen
Wielrennen

Kuss bekent dat niet alles perfect liep binnen Jumbo-Visma: 'Dat zit in het aard van het beestje'

Kuss bekent dat niet alles perfect liep binnen Jumbo-Visma: 'Dat zit in het aard van het beestje'

De glimlach van Sepp Kuss wordt er na achttien dagen Vuelta a Espana niet kleiner op. De Amerikaan werd in de laatste zware bergrit richting La Cruz de Linares gesteund door kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, waarmee de rollen binnen Jumbo-Visma definitief omgedraaid werden.

'Of ik de sterkste was van Jumbo-Visma? Ik wil ten eerste stellen dat de jongens geweldig werk hebben geleverd', vertelde de goedlachse Amerikaan in het flashinterview na afloop. 'Ze hebben de hele dag op kop gereden, waarna we op het slotcircuit konden rekenen op een supersterke Jan Tratnik. Jonas reed vervolgens een goed tempo vanaf het begin, waardoor ik zelfs wat bang werd. Hij is namelijk zó sterk', buldert Kuss.

'Zijn 'gemakkelijke' tempo is al heel hard', vervolgt de man uit Durango. 'We reden wat defensiever. Dat is wat we als ploeg voor de rit naar de Angliru hebben afgesproken en wat we ook voor deze rit besloten. Niet alles gaat goed, maar dat zit in het aard van het beestje.'

Kuss wil rode trui nog niet definitief naar zich toetrekken: 'Komen nog zware dingen aan'

Kuss kan niet meer ontkennen dat hij dicht bij zijn eerste winst in een grote ronde staat. 'Dat klopt. Vrijdag is er een gemakkelijkere rit, maar ook daarin moeten we de focus behouden. Zaterdag wordt weer een zware, lange dag, waarin het ook weer zwaar zal worden. De grote bergen liggen achter ons, maar er komen altijd nog zware dingen aan', houdt hij de boel scherp.

Kuss heeft na rit achttien een voorsprong van zeventien seconden op nummer twee Vingegaard, die al meermaals liet doorschemeren dat hij zijn maat maar wat graag aan de eindzege wil helpen. Roglic staat intussen op 1.08 minuut, terwijl de eerste niet-Jumbo-Visma-renner (Juan Ayuso) inmiddels op vier minuten in het algemeen klassement van deze Vuelta staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws