Baankampioen Büchli heeft moeite in eerste wegwedstrijden: ‘Echt een stapje te hoog voor mij’ Wielrennen
Wielrennen

Baankampioen Büchli heeft moeite in eerste wegwedstrijden: ‘Echt een stapje te hoog voor mij’

Baankampioen Büchli heeft moeite in eerste wegwedstrijden: ‘Echt een stapje te hoog voor mij’

Matthijs Büchli reed afgelopen week namens Beat Cycling zijn eerste tweede wedstrijden van dit seizoen. In de Challenge Mallorca nam hij twee wedstrijden voor zijn rekening, waar hij werd geconfronteerd met een zeer hoog niveau. ‘Dat was echt een stapje te hoog voor mij’, zo gaf hij aan in de Kop over Kop podcast.

De 29-jarige Büchli maakt sinds oktober 2021 deel uit van Beat Cycling, nadat hij daarvoor een lange en succesvolle baancarrière achter de rug heeft. Hij won gouden medailles op de Olympische Spelen en verschillende WK’s, maar vond dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. In oktober 2021 reed hij in de Craft Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe zijn eerste wedstrijden in het profpeloton, maar dit seizoen begint zijn wegcarrière pas echt. Daarin wil hij zich ontwikkelen tot sprinter, waar zijn kwaliteiten in de eerste wedstrijden nog niet aan te pas kwamen.

Büchli stond op de startlijst van de Trofeo Alcúdia en de Trofeo Playa de Palma. Beide wedstrijden kenden een heuvelachtig parcours en allebei de koersen kon hij de wedstrijd niet uitrijden. Toch geeft Büchli aan dat hij een waardevolle week achter de rug heeft. ‘Ik heb een hele mooi week in Mallorca gehad of eigenlijk drie zelfs. Een weekje alleen trainen, toen een weekje met de ploeg en toen een weekje met de wedstrijden. Dat waren twee wedstrijddagen met een heel mooi peloton. Veel WorldTour-ploegen en continentale ploegen. Echt een mooi veld, op het hoogste niveau.’

Büchli: 'Als het daar te lang hard ging, moest ik echt lossen'

Dat hoge niveau bleek voor Büchli ook niet haalbaar in deze fase van zijn wegcarrière, zo geeft hij na afloop van zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen aan. ‘Dat bleek ook wel. Het was echt een stapje te hoog voor mij. Zeker de stukken bergop of vals plat omhoog. Dat was gewoon te veel voor mij. Als het daar te lang hard ging, moest ik echt lossen.’ Pijnlijk genoeg eindigde hij zijn tweede wedstrijd ook nog met een val. ‘Dat was in aanloop naar de laatste klim. Op zich zonder erg, maar het was heel erg hectisch. Ook echt onveiliger dan op de baan.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws