Badboy Moscon verruilt INEOS Grenadiers na zes seizoenen voor Astana van Vinokourov Wielrennen
Wielrennen

Badboy Moscon verruilt INEOS Grenadiers na zes seizoenen voor Astana van Vinokourov

Badboy Moscon verruilt INEOS Grenadiers na zes seizoenen voor Astana van Vinokourov

Gianni Moscon rijdt de komende twee seizoenen voor Astana-Premier Tech, zo bevestigt de ploeg via een persbericht. De 27-jarige Italiaan reed zes seizoenen voor INEOS Grenadiers (voorheen Team Sky), maar hij kiest nu dus voor een nieuw avontuur.

Moscon heeft in zes seizoenen als prof reeds elf overwinningen op zijn palmares. Zo werd hij al tweemaal Italiaans kampioen tijdrijden, won hij de Arctic Race of Norway en Gree-Tour of Guangxi en was hij dit jaar nog tweemaal succesvol in de Tour of the Alps. Ook won hij de Axion SWISS Bank Gran Premio Città di Lugano, een eendagskoers in Zwitserland.

Toch staat Moscon ook bekend om zijn streken in het peloton. Zo werd hij al eens vijf weken geschorst voor het slaan van Elie Gesbert, waarvoor hij uit de Tour de France werd verwijderd. Hij werd verder na een lange zaak vrijgesproken voor het duwen van Sébastian Reichenbach, hij werd gediskwalificeerd in Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 omdat hij zijn fiets het peloton in gooide en natuurlijk is er het incident uit de Ronde van Romandië 2017, waarbij hij Kévin Reza racistisch zou hebben bejegend. Hij werd daarvoor door zijn ploeg toen voor zes weken geschorst.

Vinokourov en Moscon blij met transfer naar Astana

Een klasse coureur met een kort lontje dus, Astana is er maar wat blij mee. 'Hij is een heel sterke en veelzijdige renner, ook goed in eendagskoersen en tijdritten', zo omschrijft ploegbaas Alexandre Vinokourov hem. 'Gianni is een betrouwbare renner, die een grote steun kan zijn voor de grote rondes. We hopen dat hij zich verder kan ontwikkelen en zijn volledige potentieel kan bereiken. Zijn komst is ontegenzeggelijk een versterking voor onze hele ploeg, zowel in de klassiekers als in de meerdaagse koersen.'

Moscon zelf was wel toe aan een nieuwe aandaging, zo vertelt hij. 'Ik ga een serieuze stap nemen in mijn carrière en dat wordt een uitdaging. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en ik ben er zeker van dat ik succesvol zal zijn. Ik heb veel ervaring opgedaan in de afgelopen jaren en dat wil ik gebruiken bij deze ploeg. In mijn eerste seizoen wil ik van dienst zijn voor Astana, maar ook voor eigen succes gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws