Kasseien klaargemaakt voor Parijs-Roubaix, kansen voor 'natte editie' aanwezig Wielrennen
Wielrennen

Kasseien klaargemaakt voor Parijs-Roubaix, kansen voor 'natte editie' aanwezig

Kasseien klaargemaakt voor Parijs-Roubaix, kansen voor 'natte editie' aanwezig

Zou het, zou het? Na ruim twee jaar staat Parijs-Roubaix weer op het programma en het lijkt erop dat de fans van deze klassieker hun hart mogen ophalen: voor aankomende zondag is er namelijk een aanzienlijke kans op buien rond de Noord-Franse finishplaats.

Veel renners en liefhebbers kijken al lange tijd uit naar Parijs-Roubaix. De wielerklassieker stond in 2019 voor het laatst op het programma, maar met de huidige situatie rond het coronavirus lijkt niets meer in de weg te staan van de terugkeer van De Hel van het Noorden. Ook de natuur niet, want de vrienden van Parijs-Roubaix zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het klaarmaken van de kasseien voor de race. Tot voor kort stond er op sommige plekken nog een dikke laag begroeiing tussen de stenen.

Lees verder onder de tweets.

En dat is niet het enige nieuws vanuit Roubaix. Er is namelijk een aanzienlijke kans op een natte editie van de keienklassieker. Komende zondag gaat het vooral in de nacht en vroege ochtend hard regenen, waarmee de stroken ongetwijfeld nat zullen liggen. De kans op regen tijdens de koers is ook aanzienlijk, wat zou betekenen dat we de renners in deze wedstrijd voor het eerst sinds 2002 weer in de regen te zien krijgen. In de Leiderstrui houdt het weer de komende dagen voor je in de gaten. In onze voorbeschouwing, later op deze week vindbaar op deze site, lees je daarover meer.

6 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws