Bagioli neemt met podium in Monument afscheid van Wolfpack: 'Echt een mooie manier om het te doen' Wielrennen
Wielrennen

Bagioli neemt met podium in Monument afscheid van Wolfpack: 'Echt een mooie manier om het te doen'

Bagioli neemt met podium in Monument afscheid van Wolfpack: 'Echt een mooie manier om het te doen'

Andrea Bagioli stond zaterdag in de Ronde van Lombardije voor het eerst in zijn loopbaan op het podium van een Monument. De Italiaan van Soudal-Quick Step klopte in de sprint voor de tweede plek Primoz Roglic. Bagioli zette daarmee de kers op de taart van een sterke week in Italië.

'Mijn eerste podium in een Monument, achter Pogacar, maar voor andere geweldige renners, ik kan het niet geloven...', moest Bagioli zijn prestatie duidelijk nog even verwerken. 'Ik reed een perfecte koers', vervolgt hij zijn relaas. 'Toen de aanvallen begonnen, moest ik alles geven om bij de besten te blijven.'

Net zoals Pogacar, die de koers met een solo voor de derde keer op zijn naam schreef, kampte Bagioli in de finale met krampen. 'Ondanks de kramp was ik blij dat ik voor plek twee kon sprinten. Hiermee eindig ik mijn periode bij de ploeg met een fantastisch resultaat.' Bagioli begon zijn carrière in 2020 bij Soudal-Quick Step. Na vier seizoenen zoekt hij dus andere oorden op. In 2024 zal hij uitkomen voor Lidl-Trek.

Bagioli sluit periode bij Soudal-Quick Step af met 'ongelooflijke week'

Dat Bagioli nu zijn laatste koers heeft gereden voor de ploeg, zorgt voor emotie bij de renner. 'Ik ben verdrietig dat ik vertrek. Ik wil de Wolfpack bedanken voor vier onvergetelijke jaren! Ik ben blij dat ik afscheid neem na een ongelooflijke week, het is echt een mooie manier om het te doen.' In zijn laatste week voor Soudal-Quick Step finishte Bagioli achtereenvolgens als derde, eerste en tweede in respectievelijk de Coppa Bernocchi, de Gran Piemonte en dus de Ronde van Lombardije.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws