Ballerini zegeviert in Coppa Bernocchi: 'Had deze race met rood omcirkeld' Wielrennen
Wielrennen

Ballerini zegeviert in Coppa Bernocchi: 'Had deze race met rood omcirkeld'

Ballerini zegeviert in Coppa Bernocchi: 'Had deze race met rood omcirkeld'

Davide Ballerini boekte maandag zijn tweede overwinning van het seizoen. In de Coppa Bernocchi was de Italiaan van Quick Step-Alpa Vinyl de sterkste in de sprint. Hij beloonde daarmee een sterk en aanvallend optreden van zijn ploeggenoten

De Coppi Bernocchi stond al een tijdje op het verlanglijstje van Ballerini. 'Ik had deze race twee maanden geleden al met rood omcirkeld in mijn agenda. Het was een heel zware koers. Alpecin-Deceuninck viel aan met nog vier lokale rondes te gaan en wij trokken door op drie rondes van het einde”, laat hij na afloop weten aan Cyclingpro.net.

'Op het moment dat Juju (zijn ploegmaat Julian Alaphilippe, red.) ging, dacht ik dat de wedstrijd voor mij gedaan was. We kwamen echter toch weer terug en vanaf dat moment reden mijn ploeggenoten voor een sprint. Ze weten dat ik snel ben aan de meet en dus werd mijn kaart getrokken', vervolgt Ballerini die het klusje overtuigend klaarde. Eerder dit jaar won hij een etappe in de Ronde van Wallonië.

Ballerini: 'Ik heb erg afgezien'

Ballerini kende een moeizaam voorjaar en kwam pas in de Ronde van Wallonië weer echt in vorm. 'Het was geen gemakkelijk jaar. Na mijn zege in de Tour de Wallonie voelde ik dat de conditie er was, maar in de Ronde van Burgos kwam ik zwaar ten val. Daar ben ik nooit meer helemaal van hersteld, tot vandaag! Ik heb erg afgezien, maar ben blij dat ik hier nu weer sta', besluit Ballerini, die donderdag in de Gran Piemonte een nieuwe kans krijgt om voor een overwinning te sprinten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws