Balsamo vol ongeloof na winnen wereldkampioenschap: 'Mijn team was zo, zo goed' Wielrennen
Wielrennen

Balsamo vol ongeloof na winnen wereldkampioenschap: 'Mijn team was zo, zo goed'

Balsamo vol ongeloof na winnen wereldkampioenschap: 'Mijn team was zo, zo goed'

Elisa Balsamo heeft op indrukwekkende wijze het wereldkampioenschap bij de elite vrouwen gewonnen. In de eindsprint klopte de 23-jarige rensters Marianne Vos, waarmee ze Italië het goud schonk.

Balsamo won in haar carrière acht verschillende koersen, maar deze komt ver bovenaan haar lijst. Na afloop was ze in het flashinterview vol verbazing. 'Ik ben sprakeloos. Ik heb geen woorden om dit gevoel te omschrijven. Ongelooflijk. Het was een droom voor mij na dit lange seizoen.' Voor de rest won ze dit seizoen alleen in maart de GP Oetingen, maar het wereldkampioenschap maakt alles goed.

Balsamo bedankte na afloop vooral het team, dat haar in uitstekende positie naar de finish loodste. In de laatste kilometer nam de Italiaanse ploeg het volledig over van Nederland, waarna Elisa Longo Borghini een geweldige lead-out deed. Daarna bleek Balsamo over meer inhoud dan Vos te beschikken. 'Mijn team was zo, zo goed. Zonder hen was deze trui niet mogelijk. Longo Borghini reed een perfecte lead-out en na de laatste bocht maakte ik een switch in mijn brein om alleen maar vol gas te gaan. Ik heb wat dagen of maanden nodig om dit te beseffen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws