Balsamo volgt Vos (tweede) op met sprintzege in Gent-Wevelgem, Kopecky vierde Wielrennen
Wielrennen

Balsamo volgt Vos (tweede) op met sprintzege in Gent-Wevelgem, Kopecky vierde

Balsamo volgt Vos (tweede) op met sprintzege in Gent-Wevelgem, Kopecky vierde

Elisa Balsamo heeft zondag de vrouweneditie van Gent-Wevelgem gewonnen. De wereldkampioene sprintte Marianne Vos (tweede) en Lotte Kopecky (vierde) voorbij in een uitgedund peloton en ging er met de overwinning vandoor.

Ook de vrouwen kwamen zondagmiddag in actie tijdens Gent-Wevelgem. Wie mocht zich de opvolgster van Vos gaan noemen? Dat was natuurlijk de hamvraag, al zou de dame van Team Jumbo-Visma zelf ook maar al te graag opnieuw op het hoogste schavot stappen. Het beloofde hoe dan ook een spannende strijd te gaan worden.

Van Rooijen en Khatuntseva vormen vlucht van de dag, Wiebes valt uit na val

Al vlug nadat het startsein gegeven was werd er een eerste aanvalspoging gemeld. Het waren Anne van Rooijen (Parkhotel Valkenburg) en Willemijn Prins (Multum Accountants Ladies Cycling Team) die zin hadden om samen op avontuur te gaan. Helaas voor het duo wisten zij niet echt weg te raken. Gulnaz Khatuntseva was namens Roland Cogeas Edelweiss Squad de volgende die het probeerde. Van Rooijen probeerde nog een keer mee te springen, met succes. Het peloton liet de twee dames begaan en gaf hen al snel een mooie voorsprong cadeau van maximaal 3.30 minuten.

Vlak voor de start van de TV-uitzending werd het duo echter ingerekend. Na de hergroepering was het wachten op de eerste hellingen. Op de Baneberg kregen de eerste rensters het moeilijk waardoor ze de aansluiting verloren. Voorin werd er juist van de situatie geprofiteerd. Een groepje met Kopecky, Anna Henderson, Liane Lippert en Katarzyna Niewiadoma maakte zich los. Ondertussen ging Lorena Wiebes (Team DSM) tegen het asfalt, al kon ze haar weg wel vervolgen. Enkele ogenblikken later moest ze er helaas toch de brui aan geven.

SD Worx, Trek en Jumbo blijven aan de boom schudden, maar niemand komt weg

De vier aanvalsters kregen een poos later versterking van Marta Cavalli, Marlen Reusser en Coryn Labecki. Lang mochten ze echter niet van hun periode aan het front genieten, want op een ruime veertig kilometer van de meet werd de volledige kopgroep een vogel voor de kat. Vervolgens werden er voortdurend speldenprikjes uitgedeeld, met name door de dames van Team SD Worx. Christine Majerus, Chantal van den Broek-Blaak en Marlen Reusser bleven maar aan de boom schudden.

Ook de vrouwen van Trek-Segafredo deden hun duit in het zakje. Ellen van Dijk, Shirin van Anrooij en Elisa Longo Borghini lieten zich van voren zien en probeerden het tempo zo hoog mogelijk te houden. Met Balsamo beschikten zij immers over een kansrijke pion voor deze koers. Datzelfde gold voor Team Jumb-Visma, dat natuurlijk Vos naar voren schoof. Volop koers, dus!

Iedereen blijft het proberen, maar massasprint lijkt onvermijdelijk

Met nog tien kilometer voor de wielen scheidde een nieuwe groep zich af van het pak. Onder meer Van Dijk, Valerie Demey, Niewiadoma en Pfeiffer Georgi waren present, maar ook zij werden tot de orde geroepen. Ook Grace Brown zette nog een dappere poging neer, maar alle seinen stonden op groen voor een massasprint met een uitgedund peloton. Daarin waren vooral Team SD Worx en Trek-Segafredo sterk vertegenwoordigd.

Het zag er rooskleurig uit voor Kopecky, die perfect naar voren geloodst werd door Reusser. Vos raakte wat ingesloten en verkeerde daardoor niet in de meest gunstige positie. Ze wist echter alsnog naar het front te rijden en kreeg een hoog tempo te pakken, maar het was Balsamo die over de sterkste benen bleek te beschikken.

Uitslag Gent-Wevelgem (vrouwen) 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws