Bouhanni sprint overtuigend naar winst in door demarrages gekleurde Roue Tourangelle Wielrennen
Wielrennen

Bouhanni sprint overtuigend naar winst in door demarrages gekleurde Roue Tourangelle

Bouhanni sprint overtuigend naar winst in door demarrages gekleurde Roue Tourangelle

Nacer Bouhanni heeft La Roue Tourangelle op zijn naam geschreven. De Franse sprinter van Arkéa-Samsic was na een heuvelachtige koers de snelste in Tours. De Nederlandse sprinter Bram Welten (Groupama-FDJ) zette goed aan, maar kon zijn snelheid niet tot op de streep volhouden.

De fans van het kortere heuvelwerk konden hun hart ophalen in de La Roue Tourangelle. De Franse koers, waarvan we de volledige naam van dertien woorden jullie besparen, kende ook dit jaar een mooi parcours dat de hele dag op en af ging. De renners moesten maar liefst 202 kilometers afleggen, alvorens te finishen in het voor wielrenners bekende Tours.

De kopgroep van de dag werd gevormd door vijf renners. Nicolas Debeaumarché (St. Michel-Auber 93), Jonas Abrahamsen (Uno-X), Miguel Heidemann (B&B), Loris Trastour (Swiss Racing Academy) en Jordan Jegat (Team U Nantes Atlantique) waren de renners die een voorsprong van zo'n vier minuten op het peloton pakten.

Baudin kleurt mooie finale met meerdere demarrages

Abrahamsen, Debeaumarché en Heidemann wisten het langst voor het peloton uit te rijden. In de laatste twintig kilometer moest echter ook Heidemann lossen bij het overgebleven tweetal. De Duitser kon proberen zijn ploeggenoot Thibault Ferrasse nog wat bij te staan, Ferrasse was namelijk weggereden uit het peloton, samen met Alex Baudin (Swiss Racing Academy). Dat tweetal trachtte naar de kopgroep te rijden, en kwam dichtbij.

Het duo bleek toch in een chasse patate te zijn geraakt en bleef op 25 seconden hangen van de twee koplopers. Het peloton haalde eerst de achtervolgers bij, en kwam ook nog bij de kopgroep. In de laatste vijftien kilometer van de wedstrijd was het peloton behoorlijk ontregeld. Van een goede organisatie was geen sprake, en veel puncheurs probeerden een gat te slaan. De sterke Bryan Coquard (Cofidis) liet zich echter niet verrassen en sprong constant mee.

Een vijftal reed weg, met daarbij Coquard, zijn ploeggenoot Axel Zingle. Ook TotalEnergies had een koppeltje mee, namelijk Valentin Ferron en Sammy Dujardin. Namens AG2R Citroën Team zat de rappe Clément Venturini mee. Deze vijf leken weg, maar na een knappe inspanning kwam ook Baudin opnieuw aansluiten. In de hoofdmacht zorgde Groupama-FDJ voor de achtervolging.

Sprint onvermijdelijk, Bouhanni pakt de zege

Arkéa trok in de finale het peloton in volle gang, in dienst van hun sprinter Nacer Bouhanni. Met nog ruim één kilometer te rijden werd de kopgroep ingerekend, waarna een massasprint onvermijdelijk was. De Nederlander Bram Welten (Groupama-FDJ) zat ook in goede positie in de laatste kilometer. Hij ging als eerste aan en pakte veel snelheid, maar Bouhanni zat perfect in zijn wiel en kon vrij gemakkelijk counteren, waardoor de Fransman de zege pakte in La Roue Tourangelle.

Uitslag La Roue Tarangelle 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws