Barguil eindwinnaar Tour du Limousin na intense battle met Bonnamour; Fetter wint rit vier Wielrennen
Wielrennen

Barguil eindwinnaar Tour du Limousin na intense battle met Bonnamour; Fetter wint rit vier

Barguil eindwinnaar Tour du Limousin na intense battle met Bonnamour; Fetter wint rit vier

Erik Fetter heeft de vierde en laatste etappe van de Tour du Limousin gewonnen. In een heerlijke etappe ging het om ritwinst én stond - door het lossen van leider Dorian Godon - ook de eindzege op het spel. Fetter won door een late uitval de etappe, Warren Barguil het eindklassement, in dezelfde tijd als Franck Bonnamour.

Een interessante dag, waarin het de hele dag op en af ging. De laatste dag voor een ritzege, maar ook de laatste dag voor het eindklassement. Godon verdedigde voor de start veertien seconden op Barguil en Bonnamour. Kleine verschillen en dus koers vanuit de start. Aanval na aanval zorgde uiteindelijk voor een groep van vijftien leiders, met daarbij nog de ongevaarlijke klanten voor het klassement. Het peloton liet de groep dan ook bijna vijf minuten wegrijden.

Geschke virtueel in leiderstrui

Simon Geschke was in de grote kopgroep de gevaarlijkste man, op dik drie minuten van Godon in het algemeen klassement. De Duitser reed dan ook een hele tijd virtueel in de leiderstrui, maar het peloton knabbelde bij het ingaan van de laatste honderd kilometer al langzaam maar zeker wat van de voorsprong van de leiders af.

Het werd pas echt interessant toen op negentig kilometer van het einde drie renners van Groupama-FDJ vanuit het peloton aanvielen. Thibaut Pinot, Matthieu Ladagnous en Sébastian Reichenbach verrasten het peloton, met Reichenbach in het klassement op slechts twintig tellen van Godon. AG2R moest er eens goed voor gaan zitten om het trio van Groupama terug te halen en dat lukte. De tempoversnelling had tot gevolg dat de kopgroep nog drie minuten voorsprong overhield.

Godon lost, eindzege ligt voor het grijpen

Bij het ingaan van de laatste vijftig kilometer was er nog maar 1.50 minuten over voor Geschke en consorten. In het peloton had Equipo Kern Pharma de leiding, met kopman Urko Berrade ook op twintig tellen van de eindzege. Op 42 kilometer van de finish reden de renners een lokaal parcours op, die nog de nodige hoogtemeters voor de finale in petto had in drie rondes. Wat ging er hier allemaal nog gebeuren, met de kopgroep binnen handbereik?

Terwijl vanuit de kopgroep Delio Fernandez Cruz (Delko) solo voor succes probeerde te gaan, haalde het peloton de andere vroege vluchters in de laatste twintig kilometer terug. Fernandez werd niet veel later ook ingerekend, waarmee de koers opnieuw kon beginnen. Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde had AG2R alles onder controle, maar niet voor lang. Bonnamour was de eerste die aanviel en Luca Wackermann en Barguil volgden zijn voorbeeld. Godon kon niet mee.

Bonnamour en Barguil vechten om winst

Terwijl de klassementsleider in crisis was en moest worden meegesleept door ploegmaat Benoît Cosnefroy, ging het vooraan plots om de rit- én de eindzege. Bonnamour en consorten werden weliswaar ingerekend door het peloton; Godon maakte daar geen deel meer van uit. Wie had de benen om een dubbelslag te slaan? B&B Hotels gaf gas voor Bonnamour, want hij en Barguil stonden plots in pole position om te winnen.

Bonnamour wilde het niet op een sprint aan laten komen en viel nog aan met ploegmaat Bryan Coquard. Een sprint van een uitgedund peloton was echter onafwendbaar, zo leek het. Dat was echter buiten Fetter van EOLO-Kometa gerekend. De Hongaar viel aan in de laatste 500 meter en won de rit, voor ploegmaat Wackermann en Valentin Madouas. Barguil kwam in dezelfde tijd binnen als Bonnamour, maar omdat Barguil een betere daguitslag kon noteren (tweede tegen een derde plek voor Bonnamour), was de man van Arkéa-Samsic de eindwinnaar.

Uitslag etappe 4 Tour du Limousin 2021

Eindklassement Tour du Limousin 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws