Barguil keert bij DSM-firmenich terug op oude nest: 'De beste versie van mezelf worden' Wielrennen
Wielrennen

Barguil keert bij DSM-firmenich terug op oude nest: 'De beste versie van mezelf worden'

Barguil keert bij DSM-firmenich terug op oude nest: 'De beste versie van mezelf worden'

Warren Barguil keert terug op het oude nest: de 31-jarige Fransman verlaat Arkéa Samsic en zal per 1 januari 2024 de kleuren van Team DSM-firmenich vertegenwoordigen, zo laat zijn toekomstige broodheer weten op de ploegsite. Barguil reed tussen 2012 en 2017 al voor de ploeg die in die periode onder meer Team Giant-Alpecin en Team Sunweb heette. De klimmer tekent tot en met eind 2026 bij de Duitse WorldTour-formatie.

'Sinds mijn vertrek heb ik altijd goed contact gehouden met het team', vertelt Barguil, die in 2017 de bolletjestrui in de Tour de France wist te winnen, in een persbericht. 'Toen de kans zich voordeed om terug te keren, hadden we een paar hele leuke gesprekken over wat we in de komende seizoenen willen bereiken. Ik heb mooie herinneringen overgehouden aan de periode bij de ploeg, dus ik weet wat er nodig is om deel uit te maken van het team. Ik ben ervan overtuigd dat dit een geweldige omgeving is waarin ik het beste uit mezelf kan halen.'

'De belangrijkste drijfveer achter deze beslissing was dat ik een paar jaar de tijd wil nemen om de beste versie van mezelf te worden', gaat de meervoudig ritwinnaar in een grote ronde op jubelende wijze verder. 'Met dat in gedachten was het een snelle en makkelijke beslissing om terug te komen bij Team DSM-firmenich. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar een aantal bekende gezichten te zien en ook een aantal nieuwe mensen te ontmoeten.'

Rudi Kemna, ploegleider bij de succesformatie, is erg blij met het inlijven van Barguil. 'We kennen Warren erg goed van zijn vorige periode bij ons en we kijken ernaar uit om hem weer in de ploeg te hebben. We geloven dat hij nog steeds veel potentie heeft en dat we met hem voor meer resultaten kunnen gaan als finisher in heuvelachtige eendagswedstrijden of etappekoersen van een week. Daarnaast brengt Warren ook zijn eigen enorme ervaring mee en zal hij als rolmodel fungeren voor de jongere leden.' DSM-firmenich is erg actief op de transfermarkt, daar eerder het binnenhalen van Fabio Jakobsen wereldkundig gemaakt werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws