Bas Tietema heeft TDT-Unibet Cycling Team rond: Twaalf renners, Harmeling als ploegleider Wielrennen
Wielrennen

Bas Tietema heeft TDT-Unibet Cycling Team rond: Twaalf renners, Harmeling als ploegleider

Bas Tietema heeft TDT-Unibet Cycling Team rond: Twaalf renners, Harmeling als ploegleider

Trossen los, het avontuur kan nu echt beginnen! TDT-Unibet Cycling Team, een initiatief van Tour de Tietema, heeft twaalf namen op papier voor de continentale formatie voor 2023. Bas Tietema is uiteraard van de partij, Rob Harmeling wordt ploegleider.

De plannen voor een nieuwe Nederlandse wielerploeg kwamen in november echt van de grond. Met Unibet werd een grote sponsor gevonden. 'Deze ploeg is de volgende stap in onze missie om de wielerwereld op zijn kop te zetten en het vertegenwoordigt de liefde die wij voor het wielrennen hebben', zo werd er toen al geschreven.

De ambities van de ploeg? Ook die werden in november al helder: 'TDT-Unibet Cycling Team is een continentaal wielerteam met professionele omkadering en ambities. Presteren staat bij ons hoog in het vaandel. We vormen een hechte ploeg met begeleiding, staf en renners, die snel hogerop willen naar een ProTeam-status en de grootste koersen op aarde rijden. Starten in de Tour de France is onze hoogste ambitie.'

Hugo Haak, de succesvolle oud-bondscoach van de baanploeg in Tokio, wordt sportief directeur en Harmeling is bereid gevonden om als ploegleider te fungeren. De selectie is volgens een officiële persvideo 'een mix van ervaren rotten en talentvolle knapen'. 'Waar dit nieuwe schip zal stranden? Geen idee. Of we ergens de verkeerde koers gaan varen? Ongetwijfeld. Wij veranderen niet ieder jaar van naam en gooien het over een iets andere boeg.'

Selectie TDT-Unibet Cycling Team 2023

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news