Volledige B&B-ploeg werkloos: Belangstelling voor Bonnamour en Rolland, Laurance naar Quick Step? Wielrennen
Wielrennen

Volledige B&B-ploeg werkloos: Belangstelling voor Bonnamour en Rolland, Laurance naar Quick Step?

Volledige B&B-ploeg werkloos: Belangstelling voor Bonnamour en Rolland, Laurance naar Quick Step?

B&B Hotels is als een vis op het droge. In Franse media wordt gerept over een doorstart op continentaal niveau, terwijl onder meer Le Télégramme claimt dat er sprake is van een definitief einde. Feit is dat de Franse wielerploeg al z'n renners en stafleden uit 2022 vrij heeft moeten geven. En dat is half december geen ideaal moment...

Een enkele renner van B&B vond reeds onderdak bij een andere ploeg. Zo trok Victor Koretzky naar BORA-hansgrohe en tekende Ramon Sinkeldam (die beoogd was als aanwinst voor B&B) een contract bij Alpecin-Deceuninck. De selectie van de Franse ploeg bestond in 2022 echter uit 27 renners, van wie velen dus nog op zoek moeten.

Lastig, omdat veel wielerploegen hun selecties al rond hebben. Uiteraard is er wel interesse in de krenten uit de pap. Trek-Segafredo zou wel oren hebben naar de komst van Luca Mozzato en L'Equipe schrijft woensdag dat Franck Bonnamour en Pierre Rolland over belangstelling ook niet te klagen hebben. 'Ik heb verschillende contacten, maar er is nog niets officieel getekend', zegt Bonnamour. 'Ik hield helemaal geen rekening met een vertrek en wil nu nog niet te enthousiast zijn, zolang er niets getekend is. Ik heb geluk dat er veel belangstelling is, want voor veel van mijn ploeggenoten zal dat niet zo zijn.'

Bonnamour doelt daarmee op de budgetten die bij veel ploegen op zijn. 'Dat zou anders zijn geweest als dit nieuws eerder was gekomen.' Dat veel renners in 2023 zonder ploeg zitten, lijkt een realistisch scenario. Naast Mozzato en Bonnamour lijkt Axel Laurance een plekje te krijgen bij Soudal-Quick Step. Ook hoeft Rolland in principe niet te vrezen, 'Ik moet met Pierre de opties nog bekijken, maar ik weet zeker dat hij voor 2023 een ploeg zal hebben', zo zegt Rollands zaakwaarnemer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws