Bas Tietema straalt van oor tot oor na rentree in profpeloton: 'Het ging eigenlijk supergoed' Wielrennen
Wielrennen

Bas Tietema straalt van oor tot oor na rentree in profpeloton: 'Het ging eigenlijk supergoed'

Bas Tietema straalt van oor tot oor na rentree in profpeloton: 'Het ging eigenlijk supergoed'

970 dagen was het geleden, dat Bas Tietema voor het laatst een wedstrijd reed bij de profs. De 27-jarige Nederlander zwaaide na 2018 af bij BEAT Cycling, maar keerde donderdag in de Ronde van Antalya terug namens Bingoal Pauwels Sauzen. Dat zorgde na de finish van etappe 1 voor een brede glimlach.

'Het ging eigenlijk echt supergoed. We hebben meegedaan in de finale en gesprint met Karl', zo begint hij, doelend op Karl Patrick Lauk, die derde werd in de massasprint. Tietema eindigde zelf achteraan een eerste groep, die flink was uitgedund na een enorme crash in de finale. 'Ik heb geholpen in de leadout, mijn uitslag boeit niet. Ik ben heel tevreden, het ging goed!'

Bas Tietema heeft bijzonder verhaal

Het verhaal van Tietema is mooi. Hij reed als jonge renner onder meer voor BMC, maar stopte na gezondheidsproblemen met fietsen na 2018. Hij richtte zich op een maatschappelijke carrière en begon als grappig idee in 2019 het account Tour de Tietema, waarvoor hij enkele jaren naar de Tour de France ging om met twee vrienden video's te maken. Hij ging challenges aan en bereikte een groot publiek.

Dankzij zijn populariteit op Youtube richtte Tietema een wielerploeg op met Tour de Tietema Cycling Team. Samen met z'n camera- en montagevrienden reed hij zichzelf fit en begon het wielrennen weer te kriebelen. Het talent was nog steeds aanwezig en dus werd hij enkele weken geleden opgepikt door Bingoal Pauwels Sauzen, om stage te lopen. Dat was een succes. Tietema kreeg een contract en reed in de Ronde van Antalya zijn eerste kilometers in het peloton, sinds 970 dagen dus...


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws