Gigantische crash ontsiert de door Malucelli gewonnen eerste etappe in Tour of Antalya Wielrennen
Wielrennen

Gigantische crash ontsiert de door Malucelli gewonnen eerste etappe in Tour of Antalya

Gigantische crash ontsiert de door Malucelli gewonnen eerste etappe in Tour of Antalya

Matteo Malucelli heeft de eerste etappe in de Tour of Antalya gewonnen. Na een vrije klassieke race, met een kopgroep die lang mocht dromen van meer, kwam het in de straten van Antalya aan op een massasprint. Na een harde crash in het peloton was Malucelli van een uitgedund groepje uiteindelijk de sterkste.

De openingsfase in Turkije werd getekend door een sterke kopwind, waardoor een vlucht van de dag niet snel was gevormd. Na twintig kilometer koers reden er dan toch vijf mannen weg. Westgaard Holther (Drone Hopper-Androni Giocattoli), Lewis Gruffudd (WiV Sungod), Bodi Del Grosso (ABLOC-CT), Giulio Masotto (Team Corratec) en Moritz Kretschy (Duits team) hadden snel een dikke twee minuten te pakken. Het was echter niet het belangrijkste nieuws uit het eerste uur, daar Alpecin-Fenix-kopman Jay Vine al vroeg opgaf. Een flinke tegenvaller voor de Belgische ploeg.

In de koers gebeurde verder weinig, de blik was vooral gericht op het laatste deel van de rit. Daarin lagen waaiers op de loer en dus werd het tempo in het peloton richting die finale flink opgevoerd. De kopgroep van vijf had met nog zeventig kilometer voor de wielen een voorsprong van anderhalve minuut en leek kansloos. Van waaiers was in de laatste vijftig kilometer echter helaas geen sprake, ondanks dat het wel heel nerveus was. De kopgroep bleef zodoende uit de greep van het pak.

Peloton raast richting massasprint

Op de enige serieuze hobbel van de dag was het Perry die nog uit de kopgroep wegreed, maar het peloton had simpelweg te veel ploegen met ambities om vooruit te blijven. Op 25 kilometer van de streep was het gedaan voor Perry en consorten en kon de blik worden gericht op een massasprint. Bardiani nam in de voorbereiding het voortouw, met ook het Bingoal Pauwels Sauzen van Bas Tietema op de voorposten. De gele trein maakte indruk toen het peloton Antalya binnenreed voor de laatste zes kilometer.

In die laatste zes kilometer ging het ongelofelijk hard en lonkten gevaarlijke hekken bij de meet. Het was echter al een kilometer voor de streep dat er in het peloton ontzettend hard werd gevallen. De helft van het pak was uitgeschakeld, maar wie zagen we nog op rechts zitten? Juist, Tietema. Hij sprintte uiteindelijk niet mee, maar zag in de flink uitgedunde eerste groep wel hoe Malucelli namens Gazprom-Rusvelo zijn wiel in een fotofinish net iets eerder over de streep drukte dan Jakub Mareczko.

Uitslag etappe 1 Tour of Antalya 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws