Battistella deelt foto van zwaar beschadigde helm na harde val op gezicht in Amstel Gold Race Wielrennen
Wielrennen

Battistella deelt foto van zwaar beschadigde helm na harde val op gezicht in Amstel Gold Race

Battistella deelt foto van zwaar beschadigde helm na harde val op gezicht in Amstel Gold Race

Het is nog niet het seizoen van Astana Qazaqstan Team. Kopmannen als Vincenzo Nibali, Alexey Lutsenko en Gianni Moscon zaten of zitten in de lappenmand, waar nu ook Samuele Battistella bij is gekomen.

Battistella viel na zo'n 150 kilometer in de Amstel Gold Race hard op zijn gezicht. Daarbij brak een tand af en had hij vier hechtingen aan de wenkbrauw en drie in de lip nodig. Na afloop deelde de Italiaan, die het jaar goed begon in de Tour de la Provence en Ronde van de Algarve, een foto op social media van zijn flink beschadigde helm. 'Bedankt voor het redden van mijn leven', is de bijbehorende tekst.

Op Twitter heeft Battistella maandag uitleg gegeven over zijn toestand. 'Ik ben kwijt wat er gebeurd is, mijn valpartij was zo hard dat ik twintig minuten buiten bewustzijn ben geweest. Gelukkig hebben de medici in het ziekenhuis verteld dat ik oké ben, maar wel tijd moet nemen om te herstellen.'

Astana Qazaqstan Team heeft nog bitter weinig gepresteerd dit voorjaar. Kopman Lutsenko viel op Tenerife, waar hij samen met Battistella de Ardennenraces aan het voorbereiden was, en brak zijn sleutelbeen. Moscon, de beoogde voorjaarskopman, kampt al het hele jaar met een vormdip. In de Amstel Gold Race was Alexander Riabushenko op plek 54 uiteindelijk de beste man van de ploeg uit Kazachstan.

Battistella deelt foto van zwaar beschadigde helm na harde val op gezicht in Amstel Gold Race

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws