B&B lijkt Coquard en Pacher kwijt te raken, maar houdt revelatie Bonnamour vast Wielrennen
Wielrennen

B&B lijkt Coquard en Pacher kwijt te raken, maar houdt revelatie Bonnamour vast

B&B lijkt Coquard en Pacher kwijt te raken, maar houdt revelatie Bonnamour vast

B&B Hotels p/b KTM heeft Tour de France-revelatie Franck Bonnamour direct beloond met een contractverlenging. De Fransman rijdt twee jaar langer in dienst van de Bretonse ploeg, die Bryan Coquard en Quentin Pacher dreigt te verliezen.

Bonnamour zette een reeks sterke prestaties neer in de Tour en werd mede daardoor omarmd door het Franse wielerpubliek. De nieuwe lieveling ontving de prijs voor de Superstrijdlust, maar daar bleef het niet bij. Zijn ploeg verlengde zijn contract na afloop van de ronde met twee jaar. Daar is de renner in kwestie vanzelfsprekend erg blij mee.

'Deze ploeg is precies wat ik zocht', zo laat Bonnamour weten in het bijbehorende persbericht. 'Daardoor heb ik een stap kunnen zetten en wil ik op diezelfde weg verder', vervolgt hij. Dat is waar ploegmanager Jérôme Pineau zich volledig bij aansluit: 'Franck zal zijn ontwikkeling voortzetten in een goede omgeving en met een programma dat op zijn maat gemaakt is.'

Coquard en Pacher lijken te vertrekken

Tegelijkertijd lijkt Bonnamour de komende jaren niet meer samen te rijden met twee andere sterkhouders van B&B Hotels. Al enkele weken gaan de geruchten dat Coquard zijn heil ergens anders gaat zoeken. Dat verhaal werd afgelopen maandag nog wat extra gevoed, doordat de Franse krant Le Télégramme schreef te verwachten dat dit nagenoeg vaststaat. De ploeg waar de sprinter gaat tekenen, is volgens het nieuwsmedium een ander Frans team: Cofidis.

Pacher, afgelopen Tour de France nog 35e, lijkt eveneens de overstap te gaan maken naar de WorldTour. Hij wordt in verband gebracht met een transfer naar Groupama-FDJ. In de rit naar Quillan, gewonnen door Bauke Mollema, werd de aanvaller nog achtste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws