Beduusde Williams 'over the moon' na winst in Zwitserland: 'Moet nog indalen' Wielrennen
Wielrennen

Beduusde Williams 'over the moon' na winst in Zwitserland: 'Moet nog indalen'

Beduusde Williams 'over the moon' na winst in Zwitserland: 'Moet nog indalen'

Stephen Williams heeft weer eens van zich doen spreken bij de profs met de winst in de openingsrit van de Ronde van Zwitserland. De Brit, die bij de beloften wedijverde met mannen als João Almeida en Aleksandr Vlasov, was in de sprint van een elitegroep verrassend de snelste.

Williams behoorde bij de beloften tot de sterkere klassementsrenners, maar wist dat talent sinds 2019 bij Bahrain Victorious nauwelijks te etaleren bij de profs. Dat kwam vooral door blessureleed. Eind 2021 verraste hij al door uit het niets de Kroatische Cro Race te winnen. Nadat het voorjaar van 2022 anoniem verliep, toonde Williams zondag weer eens zijn talent door de openingsrit van Zwitserland te winnen.

‘Het is mijn eerste koers sinds de Ronde van Romandië en een maand training. Ik was onzeker over mijn vorm, maar ik wist dat ik de benodigde arbeid had geleverd’, vertelt een uiterst kalme Williams in het flashinterview. ‘Om de eerste etappe te winnen vanuit een groep met zulke renners is heel speciaal.’

Williams oogde zo kalm in het interview na de koers, dat de interviewer nog maar eens zijn prestatie benadrukte. ‘Om eerlijk te zijn: het is nog niet helemaal ingedaald’, reageert Williams. ‘Ik heb ook wat vreemde jaren achter de rug. Hier winnen is echt geweldig; ik ben over the moon.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws