Beloftenploeg Jumbo-Visma bindt Peter van Petegems zoon Axandre aan zich Wielrennen
Wielrennen

Beloftenploeg Jumbo-Visma bindt Peter van Petegems zoon Axandre aan zich

Beloftenploeg Jumbo-Visma bindt Peter van Petegems zoon Axandre aan zich

Het Jumbo-Visma Development Team krijgt de komende twee jaar versterking van een gekende naam. Axandre van Petegem, de zoon van voormalig wielerprof Peter, heeft een contract getekend bij de ploeg.

Van Petegem maakt per direct de overstap naar het Jumbo-Visma Development Team en zal de rest van het seizoen voor de ploeg uitkomen als stagiair. Vervolgens ligt hij tot en met 2023 vast bij de beloftenploeg. 'Ik heb het team dit jaar al leren kennen tijdens enkele trainingskampen', laat een gelukkige Axandre weten. 'Ik ben al mee geweest naar de Ardennen en heb ook het trainingskamp in Slovenië bijgewoond.'

Head of Development Robbert de Groot is ook in zijn nopjes met zijn nieuwe talent. 'Axandre is een zeer interessante renner. Hij heeft nog niet veel training in de benen, maar maakte toch al veel indruk op de trainingskampen. We gaan hem alle tijd en ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en hebben er vertrouwen in dat hij het geweldig zal doen bij onze ploeg.'

Wie is Peter van Petegem?

Voor de jongere lezers onder ons: Peter van Petegem was één van Vlaanderens beste klassieke renners van de afgelopen generaties. De Zwarte van Brakel won in de zeroes onder meer tweemaal de Ronde van Vlaanderen, één keer Parijs Roubaix, drie keer de Omloop Het Volk en hij stond ook tweemaal op het WK-podium.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws