Ben Tulett timmert aan de weg bij INEOS: 'Renners zoals hij zijn de toekomst van dit team' Wielrennen
Wielrennen

Ben Tulett timmert aan de weg bij INEOS: 'Renners zoals hij zijn de toekomst van dit team'

Ben Tulett timmert aan de weg bij INEOS: 'Renners zoals hij zijn de toekomst van dit team'

Bij INEOS Grenadiers is men maar wat blij met de aanwezigheid van Ben Tulett. De 20-jarige Brit maakte afgelopen winter de overstap van Alpecin-Fenix naar de miljoenformatie uit eigen land. Dat werpt vooralsnog z'n vruchten af.

Tulett werd in 2020 al prof bij Alpecin-Fenix, nadat hij in 2018 als 16-jarige Brits kampioen op de weg was geworden bij de junioren. Een jaar later werd hij onder meer vierde in Gent-Wevelgem voor junioren. In zijn eerste jaar bij Alpecin-Fenix werd hij vijfde in de Ronde van Antalya en reed hij met Luik-Bastenaken-Luik z'n eerste Monument. Vorig jaar maakte hij indruk in de klimklassiekers zoals de Amstel Gold Race (17e) en de Waalse Pijl (12e) en werd hij keurig negende in de Ronde van Polen. Ook in het Italiaanse najaar was hij op de afspraak.

INEOS had genoeg gezien en bood hem een driejarig contract aan, tot het einde van 2024. In zijn eerste jaar voor de ploeg zette hij andermaal een stap in zijn ontwikkeling. Hij won in de Coppi e Bartali zijn eerste etappe als prof en vorige maand reed hij met de Giro d'Italia zijn eerste grote ronde uit. Hij werd in de twee tijdritten die werden afgewerkt twee keer vijfde. Bovendien toonde hij aan over een enorme motor te beschikken, door juist in de derde week op z'n best te zijn, in dienst van kopman Richard Carapaz.

Ben Tulett timmert aan de weg bij INEOS: 'Renners zoals hij zijn de toekomst van dit team'
Tulett won dit jaar zijn eerste koers in de Coppi e Bartali.

Ellingworth en Porte lovend over Tulett

In gesprek met het Italiaanse Bici is sportief directeur Rod Ellingworth in zijn nopjes met Tulett, die zelf al eens uitsprak graag een groot ronderenner te willen worden. 'Ben is nog jong, maar we volgden hem al een tijdje. Hij heeft het afgelopen jaar een enorme vooruitgang geboekt en zijn aanpak en houding zijn precies wat we zoeken. Hij heeft een enorme passie voor het wielrennen en wij willen hem helpen de volgende stap te zetten, binnen ons programma voor jonge talenten.'

Richie Porte reed in de Giro samen met Tulett, die een goede indruk achterliet op de ervaren knecht van INEOS. 'INEOS bouwt een ploeg voor de toekomst, met ontzettend veel jonge jongens die ik van dichtbij zie ontwikkelen. Dat is geweldig. Kijk naar Ben, die een geweldige Giro heeft gereden. Renners zoals hij zijn de toekomst van dit team.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws