Update | Miguel Ángel López hervat training op de weg na dijbeenblessure Wielrennen
Wielrennen

Update | Miguel Ángel López hervat training op de weg na dijbeenblessure

Update | Miguel Ángel López hervat training op de weg na dijbeenblessure

(10 mei 2022) Voor Miguel Ángel López zit de Giro d'Italia van 2022 erop. De Colombiaan is in de vierde etappe van de ronde afgestapt. De renner heeft last van een blessure aan zijn heup.

Astana Qazaqstan Team, de ploeg van López, meldt via sociale media dat de renner in kwestie al enkele dagen last had van zijn linkerheup. Ook in het begin van de vierde etappe kwam hij al vroeg in moeilijkheden, waardoor hij op achterstand was geraakt. Kort daarna kwam het nieuws naar buiten dat hij de wedstrijd had verlaten.

López stond na drie dagen koersen op een 34e plek in het algemeen klassement, op bijna een minuut achterstand van Mathieu van der Poel. Voor Superman is het een nieuwe tegenslag, nadat hij ook eind vorig jaar al moest afstappen in de Vuelta a España. Met de Tour van datzelfde jaar en de Giro in 2020 is het inmiddels de vierde grote ronde op rij die López niet uitrijdt.

Bij Astana droeg López het kopmanschap voor deze Giro. Voorafgaand gold hij nog als een van de favorieten voor de eindzege. Bij de ploeg zullen de prestaties in de bergen nu voornamelijk moeten komen van Vincenzo Nibali.

López reageerde zelf na afloop van de etappe op de ploegsite. 'Het is erg jammer dat ik door een blessure na vier dagen de Giro moet beëindigen. Het team deed er alles aan om me te helpen herstellen, maar het was onmogelijk in deze raceomstandigheden. Ik hoopte dat het dag voor dag beter ging worden, maar vandaag kon ik mijn pedalen niet normaal laten draaien. We kwamen hier voor het rijden van een goed klassement, maar dat is wielrennen.'

Update - 2 juni 2022 (20.55 uur): López traint weer op de weg na heupblessure

Goed nieuws vanuit het Astana-Qazaqstan-kamp: Miguel Ángel López mag weer op de weg trainen. De Colombiaanse kopman viel aan het begin van de Giro d'Italia uit met een heupblessure. In een update meldt Astana echter dat het om een blessure aan zijn dijbeen ging. Volgens de ploeg heeft het laatste medische onderzoek uitgewezen dat López dusdanig hersteld is om weer buiten te trainen. Astana verschaft verder geen informatie over wanneer López zijn rentree in koersverband kan maken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws