Mohoric bekroont prachtig ploegspel met winst in slotrit Benelux Tour, Colbrelli eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Mohoric bekroont prachtig ploegspel met winst in slotrit Benelux Tour, Colbrelli eindwinnaar

Mohoric bekroont prachtig ploegspel met winst in slotrit Benelux Tour, Colbrelli eindwinnaar

Matej Mohoric heeft zondag de slotetappe van de Benelux Tour op zijn naam geschreven na een prachtig ploegspel van Bahrain Victorious. Zijn ploeggenoot, Sonny Colbrelli, versloeg Tom Dumoulin in de strijd om plek twee in de rituitslag en stelde zijn eindzege veilig.

Onder het genot van zomerse temperaturen begonnen de mannen zondag aan de laatste rit van de Benelux Tour. Sonny Colbrelli verdedigde de leiding in het algemeen klassement, maar het beloofde een pittige dag te worden. De Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en de Denderoordstraat moesten namelijk driemaal beklommen worden.

Al meteen vanaf de start in Namen was het oorlog, daar er meerdere mannen zich los probeerden te maken van het peloton. Het tempo lag schrijnend hoog, maar toch wisten zes renners een gat te slaan: Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), Dries Devenyns (Deceuninck), Philippe Gilbert, Tosh Van der Sande (beide Lotto), Hugo Houle (Astana), Daniel Oss (BORA), Jenthe Biermans (Israel), Barnabas Péak (BikeExchange), Casper Pedersen (DSM), Reinardt Janse van Rensburg (Qhubeka) en Tom Skujins (Trek).

Peloton gunt koplopers maar weinig ruimte

Ondanks het feit dat er geen gevaarlijke klassementsmannen in de groep te bekennen waren, hield het peloton de kopgroep kort. Het elftal kreeg maximaal een minuut cadeau en mocht dan ook niet erg lang van die voorsprong genieten. Met nog iets meer dan vijftig kilometer te koersen nam een viertal renners het stokje over van de oorspronkelijke kopgroep, in de personen van Kasper Asgreen, Mohoric (nummer twee in het algemeen klassement en voormalig eindwinnaar), Victor Campenaerts en Brandon McNulty. Serieuze klanten voor de rit- en eindzege!

Mike Teunissen probeerde de oversteek te maken naar de kop van de koers, maar de Nederlander slaagde daar niet in. In de kopgroep werd er namelijk prima samengewerkt, al leek de geschiedenis zich te gaan herhalen. Het peloton zag de ernst van de zaak in en gunde ook deze vier strijders maar weinig ruimte, waardoor hun kansen karig leken. Voor McNulty zou het sowieso een moeilijk verhaal gaan worden, want op de tweede beklimming van de Bosberg moest de Amerikaan zijn drie rivalen laten gaan.

Hergroepering volgt, maar Mohoric gaat opnieuw

Enkele ogenblikken later werden ook de andere drie vluchters een vogel voor de kat, maar Mohoric liet het daar niet bij zitten. Op de Muur zette de Sloveen een nieuwe demarrage neer en pakte hij al gauw een mooie voorsprong. Achter Mohoric was het volop koers en kwam de achtervolging vanuit ploeggenoot Colbrelli (leider in koers), Asgreen en Tim Wellens. Een sterk staaltje teamwork van Bahrain Victorious, dus!

Voor Wellens lag het tempo te hoog, maar Asgreen en Colbrelli wisten wel degelijk stand te houden en reden op zo'n twintig tellen van Mohoric. Waar Asgreen alles op alles zette om dichter bij de Sloveense koploper te geraken, hield Colbrelli de benen lekker stil. Ondertussen kaapte Mohoric de bonificatieseconden in de Gouden Kilometer weg, waardoor het er wel heel mooi uit begon te zien voor de Bahrainse formatie.

Weet iemand Mohoric nog te bedreigen?

De Asgreen/Colbrelli-tandem kreeg vervolgens echter gezelschap van een omvangrijke groep, met onder meer Peter Sagan en Tom Dumoulin. Een interessante situatie ontvouwde zich, want met een voorsprong van slechts een halve minuut was Mohoric verre van veilig. Was er iemand uit de achtervolgende groep in staat om de Sloveens kampioen van een nieuwe eindzege af te houden?

Op de beklimming van de Denderoordstraat was het Dumoulin die een poging besloot te wagen. De kopman van Jumbo-Visma zette de jacht op Mohoric in, maar kreeg met Colbrelli een pientere wieltjesplakker met zich mee. Een knappe zet van de Nederlander, maar Mohoric bleek nog over genoeg benzine te beschikken. De renner van Bahrain Victorious soleerde naar de ritzege, waarna Colbrelli Dumoulin voor wist te blijven in de strijd om plek twee. De Italiaans kampioen wist tevens de eindzege veilig te stellen, terwijl de puntentrui in handen van Danny van Poppel belandde.

Uitslag etappe 7 Benelux Tour 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws