Benoot komt niet volledig uit de verf door rugklachten: 'Goede massage en het zal beter zijn' Wielrennen
Wielrennen

Benoot komt niet volledig uit de verf door rugklachten: 'Goede massage en het zal beter zijn'

Benoot komt niet volledig uit de verf door rugklachten: 'Goede massage en het zal beter zijn'

Tiesj Benoot ging in Tirreno-Adriatico samen met Wilco Kelderman als kopman van Jumbo-Visma van start, maar zag ploegmaat Primoz Roglic vrijdag voor de tweede dag op rij winnen. En dat zorgt ook voor veranderingen richting de komende dagen, vertelde de man uit Gent na de aankomst.

'Ik had niet mijn beste dag, maar ik ben blij voor Primoz. Hij doet de dubbel. Mooi dat zo'n kopman het ook doet', stelde Benoot. 'INEOS Grenadiers forceerde heel vroeg, wat de finale lang en ingewikkeld maakte. Vervolgens hadden we tegenwind op de laatste klim en bleef de wedstrijd lange tijd gesloten. We weten allemaal in het team dat Primoz bergop de meeste punch heeft, maar je moet er nog in slagen om de klus te klaren. Petje af.'

Benoot noemt rugklachten 'niets bijzonders'

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne was niet content met zijn eigen prestatie. 'Persoonlijk had ik beter verwacht', concludeerde hij. 'Ik was niet op mijn best. Het was niet slecht, maar ook niet geweldig. Ik had last van mijn rug, wat begrijpelijk is. Ik heb lange tijd geen wedstrijden gereden en het is de eerste keer dit seizoen dat we vijf, zes dagen achter elkaar gereden hebben', aldus Benoot. 'Maar het is niets bijzonders. Ik zal me laten behandelen: een goede massage en het zal beter zijn.'

'Mijn conditie is goed en ik ben ervan overtuigd dat ik beter uit deze Tirreno zal komen. Primoz is nu de leider en we zullen de leiderstrui de komende dagen verdedigen', gaat Benoot verder. 'Ik ben blij dat hij weer gewonnen heeft. Winnen is nooit saai, maar altijd leuk', aldus de Belg tegen DH.net.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws