Benoot met gemengde gevoelens na Strade Bianche: 'Had de benen om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Benoot met gemengde gevoelens na Strade Bianche: 'Had de benen om te winnen'

Benoot met gemengde gevoelens na Strade Bianche: 'Had de benen om te winnen'

Tiesj Benoot pakte namens Jumbo-Visma de derde plaats in de Strade Bianche. De Belg zat in de finale samen met zijn ploegmaat Atilla Valter in een achtervolgende groep van zes op Tom Pidcock. Na afloop baalt Benoot van de slechte samenwerking.

'Het doel was om met mij of Atilla op het podium te komen. Het is mij gelukt, dus dat is niet slecht', vertelt Benoot na afloop aan Eurosport. 'Maar we maakten een fout door niet mee te gaan met Pidcock. Hij was een grote favoriet en ging al op zestig kilometer. Hij was ook sterker dan ik had verwacht. Hij heeft de zege echt verdiend. Als je zo’n solo van zestig kilometer doet, ben je echt sterk. Chapeau', strooit Benoot met complimenten naar Pidcock.

In de finale zat de groep van Benoot op een kleine achterstand van Pidcock en leken ze de Brit verschillende keren bijna terug te pakken. De samenwerking was echter ver te zoeken. 'We waren nog met zes en als ik het dichtrijd, dan verpest ik mijn eigen kansen. We keken te veel naar elkaar, maar uiteindelijk is het een verdiende winnaar.' Mohoric stelde na afloop vragen bij de tactiek van Jumbo-Visma. Zo begreep de Sloveen niet dat ze Valter niet opofferden om het gat naar Pidcock dicht te rijden.

Benoot: 'Strade Bianche liegt nooit'

Benoot reageerde later ook op de ploegsite. Waar de Belg blij is met de goede vorm, heeft hij het gevoel dat er meer had ingezeten. 'Attila en ik hebben vandaag bewezen bij de sterksten in koers te horen. De benen draaiden ook lekker rond. Het is een bevestiging van onze goede vorm. Vooraf had ik direct getekend voor een podiumplaats, maar achteraf heb ik het gevoel dat er nog meer had ingezeten. Ik had de benen om te winnen. Het is in deze echter koers lastig communiceren en anticiperen, omdat het vaak een chaos is. Dat maakt het wel bijzonder, de Strade Bianche liegt nooit. Ondanks het feit dat er meer inzat, kon ik genieten op het podium.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws