Benoot plaveide de weg voor Van Aert: 'Hij ging toen iedereen op de limiet zat' Wielrennen
Wielrennen

Benoot plaveide de weg voor Van Aert: 'Hij ging toen iedereen op de limiet zat'

Benoot plaveide de weg voor Van Aert: 'Hij ging toen iedereen op de limiet zat'

Even, heel even leek het erop dat Tiesj Benoot de wedstrijd stevig in handen had. Nog voor de Kapelmuur versnelde de Belg van Jumbo-Visma. 'Wout schreeuwde dat ik moest gaan', vertelde hij na afloop aan Sporza.

Benoot zei dat hij 'plots een gaatje' had. 'Ik nam stevig over en plots schreeuwde Wout dat ik moest gaan', aldus Benoot tegen Sporza. In de afzink van de Kapelmuur dichtte de achtervolgers echter het gat, met Matej Mohoric voorop. Vervolgens zag Benoot zijn ploegmaat nog voor de Bosberg zijn aanval plaatsen.

'Wout kon ook voor de sprint gaan, maar hij ging al toen iedereen op de limiet zat. Nog voor de kasseien van de Bosberg. Er was niet direct reactie, dus dan weet je wel dat hij de sterkste was', stelde zijn ploeggenoot die het vanaf de eerste rij zag.

Benoot liet op deze manier zien dat het rijden voor Jumbo-Visma kansen opent voor hem. 'Veel mensen zeggen dat ik heb gekozen om in dienst te rijden, maar dat is niet het geval. De benen moeten spreken en er komen zeker nog kansen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws