Bernal denkt ondanks groeiende vorm niet aan podium: 'Zaterdag gaat om overleven' Wielrennen
Wielrennen

Bernal denkt ondanks groeiende vorm niet aan podium: 'Zaterdag gaat om overleven'

Bernal denkt ondanks groeiende vorm niet aan podium: 'Zaterdag gaat om overleven'

Egan Bernal kwam vrijdag als 24e over de meet in de negentiende etappe van de Vuelta a España. Volgens de Colombiaan van INEOS Grenadiers was het een zware dag, al kijkt hij vooral naar de ritten in het slotweekend.

Zaterdag worden de renners eerst nog de bergen ingestuurd, waar in de laatste honderd kilometer vijf beklimmingen staan te wachten. Bernal lijkt te groeien in deze Vuelta, maar over podiumambities wil hij niet spreken. Daarvoor moet de Colombiaan ook nog 1.50 minuut goedmaken op landgenoot Miguel Ángel López. 'Zaterdag gaat om overleven. Gisteren betaalden we wat voor de inspanning op de dag dat we met Roglic aanvielen. Ik heb nog niet gedacht aan opties voor het podium. Het wordt erg moeilijk en ik denk niet dat ik het ga halen.' Op zondag wordt de Vuelta vervolgens afgesloten met een tijdrit over bijna 34 kilometer.

De negentiende etappe in de Vuelta werd gewonnen door Magnus Cort, die de sterkste was van een kopgroep van zeven. Daarmee pakte de Deen zijn derde etappeoverwinning. Voor Bernal was het geen gemakkelijke dag, zo vertelt hij na afloop in het flashinterview. 'Het was een zeer zware etappe. Ik had het gevoel dat het de hele dag omhoog ging. Ook al was het een etappe voor de sprinters, het was geen gemakkelijke dag. Als ik de benen had, zou ik aanvallen, maar ik ga denk ik in de overlevingsmodus.' Bernal staat al 4.43 minuten achter Primoz Roglic in het klassement en de vierde plaats lijkt het hoogste haalbare. Dan moet hij nog zeven seconden goedmaken op Jack Haig, van Bahrain Victorious.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws