Bernal krijgt met Ganna, Viviani en Martínez elite-selectie mee naar seizoensopener in Argentinië Wielrennen
Wielrennen

Bernal krijgt met Ganna, Viviani en Martínez elite-selectie mee naar seizoensopener in Argentinië

Bernal krijgt met Ganna, Viviani en Martínez elite-selectie mee naar seizoensopener in Argentinië

Egan Bernal heeft over steun niets te klagen voor de Vuelta a San Juan. De Colombiaan van INEOS Grenadiers gaat na een uitstekende winter zijn seizoensdebuut maken in de Argentijnse rittenkoers. Hij krijgt onder meer Daniel Felipe Martínez en Filippo Ganna mee.

In San Juan staat een uitstekende deelnemerslijst aan het vertrek, als de koers op 22 januari van start gaat. Naast Bernal doen onder meer Remco Evenepoel, Sergio Higuita, Miguel Ángel López, Peter Sagan en Fabio Jakobsen mee in de rittenkoers van zeven dagen.

Bij INEOS Grenadiers staat Bernal aan de start met Martínez, Ganna, Elia Viviani, Jhonatan Narváez en Brandon Rivera aan z'n zijde. Rivera is de vaste trainingsmakker van Bernal, Martínez is uiteraard de man die Bernal in 2021 na een lastige derde week naar de eindzege in de Giro d'Italia loodste.

Of Bernal meteen in staat is om mee te doen om ritzeges en het eindklassement in San Juan, dat valt nog te bezien. De klimmer viel een jaar geleden hard tijdens een training en moest maandenlang revalideren. De afgelopen maanden trainde hij hard om er in 2023 weer te staan. Het hoofddoel van Bernal is de Tour de France.

Selectie INEOS Grenadiers Vuelta a San Juan 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws