Bernal wil Pogacar en Roglic aanvallen in Tour (maar wint liever de Vuelta dan een tweede geel) Wielrennen
Wielrennen

Bernal wil Pogacar en Roglic aanvallen in Tour (maar wint liever de Vuelta dan een tweede geel)

Bernal wil Pogacar en Roglic aanvallen in Tour (maar wint liever de Vuelta dan een tweede geel)

Egan Bernal rijdt volgend jaar de Tour de France, waar hij het opneemt tegen Tadej Pogacar en vermoedelijk ook Primoz Roglic. Ondanks de sterke prestaties van de Slovenen in de Tour en Vuelta van afgelopen jaar, ziet de Colombiaan zichzelf zeker niet kansloos.

Bernal maakte vorige maand al bekend in 2022 zijn opwachting te maken in de Tour de France. Hij wil daar de draad van 2019 weer oppikken, toen hij na drie weken koers het geel in Parijs binnenhaalde. Hoewel Bernal dit jaar wel de beste was in de Giro d'Italia, moest hij het in de Vuelta ruimschoots afleggen tegen Roglic. Toch is dat voor de Colombiaan geen reden tot paniek. 'Zij (Roglic en Pogacar, red.) zijn allebei erg sterk, maar ik geloof ook dat niemand onoverwinnelijk is', zo tekent het Colombiaanse El Tiempo op uit de mond van Bernal.

De kopman van INEOS Grenadiers gelooft dat de Slovenen te verslaan zijn. 'Je kunt ook een slechte dag hebben en dat is het dan. Roglic is nog niet in staat gebleken om een Tour te winnen. Veel dingen kunnen gebeuren, zoals terechtkomen in een slechte waaier. Dat gebeurde ook al bij Pogacar in de eerste Tour die hij won. Het gaat niet alleen om je fysieke kwaliteiten. Het gaat om strategie. Je moet weten hoe je jezelf moet positioneren en je aandacht erbij houden. Je kunt ze verslaan of er op zijn minst in geloven', besluit hij zijn verhaal.

Bernal verkiest Vuelta voorlopig boven de Tour

In het interview doet Bernal nog wel een opvallende uitspraak wat betreft de Tour de France. Want hoewel hij Pogacar en Roglic graag wil aanvallen, de Vuelta a España staat stiekem op 1 op zijn prioriteitenlijst. 'Als je mij vraagt of ik liever een tweede Tour win of de Vuelta, dan kies ik voor de Vuelta. Ik zou de geschiedenisboeken ingaan als ik daar win, met eindwinst in alle drie de grote rondes. In 2021 wilde ik niet eens de Vuelta doen, maar dacht ik na de Giro aan de Tour. Door een coronabesmetting ging alles anders. Uiteindelijk heb ik in die Vuelta (Bernal werd zesde, red.) meer geleerd dan in welke race dan ooit.'

Denk jij dat Van der Poel kans maakt op de WK-titel? Kijk hier voor de quotering


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws