Bijzondere ontmoeting met rugbygrootmacht All Blacks voor dankbare Zeeman en Plugge Wielrennen
Wielrennen

Bijzondere ontmoeting met rugbygrootmacht All Blacks voor dankbare Zeeman en Plugge

Bijzondere ontmoeting met rugbygrootmacht All Blacks voor dankbare Zeeman en Plugge

Merijn Zeeman en Richard Plugge hebben vrijdag een ontmoeting gehad met de All Blacks, de Nieuw-Zeelandse rugbyploeg. Zij zijn momenteel in Engeland voor een interland tegen die natie, waar de Jumbo-Visma-mannen gretig gebruik van maakten.

Het is geen geheim dat Zeeman, Plugge en de rest van het management van zijn van de sportcultuur die er heerst in Nieuw-Zeeland en specifiek bij de All Blacks, het gezicht van de natie aan de andere kant van de wereld. Het boek Legacy (aanrader!) van James Kerr vormde een 'grote inspiratie' voor de wielerploeg, vertelde sportief directeur Zeeman eerder dit jaar al.

'Het proces dat de All Blacks hebben doorgemaakt is voor ons een voorbeeld. Dat is de cultuur die wij hier ook willen hebben. Dat boek is zo belangrijk voor ons, dat we het aan iedereen cadeau hebben gedaan met Kerst', klonk het in maart in een interview met VeloNews.

'De All-Black-cultuur gaat over mensen die verantwoordelijkheid nemen, terwijl de organisatie niet bol staat van verantwoordelijkheid. Het is belangrijk dat als je onderdeel bent van het team, je de taak hebt om kritisch te zien en altijd te kijken naar manieren om beter te worden', legde Zeeman destijds uit.

Zeeman en Plugge leerden ook vrijdag weer van All Blacks

Vrijdag hadden de heren van Jumbo-Visma dus een ontmoeting met de All Blacks, wereldwijd bekend door hun prestaties in het rugby en de uitvoering van de Haka-dans voor hun wedstrijden, ingegeven door de Maori-cultuur. 'Zelfs vandaag hebben we waardevolle lessen geleerd over leiderschap, de lat hoog leggen, hoge standaarden en het juiste milieu creëren', laat Zeeman dankbaar weten op zijn social media.

De All Blacks spelen zaterdagavond 18.30 uur Nederlandse tijd hun interland tegen Engeland, in het kader van de Autumn Internationals. Voor wie de wedstrijd in Nederland wil bekijken: deze is te zien op Ziggo Sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws