Opmerkelijk verhaal: twee Uno-X-coureurs gediagnosticeerd met koolstofmonoxidevergiftiging na teamuitje Wielrennen
Wielrennen

Opmerkelijk verhaal: twee Uno-X-coureurs gediagnosticeerd met koolstofmonoxidevergiftiging na teamuitje

Opmerkelijk verhaal: twee Uno-X-coureurs gediagnosticeerd met koolstofmonoxidevergiftiging na teamuitje

Opmerkelijk nieuws uit Scandinavië: Anders Halland Johannessen en Jonas Hvideberg, coureurs bij Uno-X Mobility, zijn enkele weken geleden opgenomen in het ziekenhuis. Niet als gevolg van een fietsblessure of -ongeluk, maar vanwege een koolstofmonoxidevergiftiging na een teamuitje op een indoor kartbaan. Dat meldt het Noorse TV2, dat beide renners sprak over het voorval.

'Ik vind karten echt enorm leuk en dus was ik de hele tijd op de kartbaan zelf te vinden. Ik ben niet naar buiten gegaan om een frisse neus op te halen', zo stelt Johannessen - overigens een tweelingbroer van Tobias Halland Johannessen - in gesprek met de Noorse omroep. 'We zijn competitieve mannen', beaamt de 24-jarige Hvideberg, die in het verleden ook uitkwam voor het huidige Team DSM-firmenich PostNL.

Hvideberg en Johannessen voelden zich eenmaal buiten pas slecht

Hvideberg vervolgt: 'Iedereen mocht een stukje rijden, maar we hadden al snel door wie de snelste ronden reed. We stonden allebei hoog in het klassement en brachten dus veel tijd door in de kart. Tegen het einde van de wedstrijd waren de andere deelnemers moe, waardoor we extra tijd konden doorbrengen op de baan.' Het was pas toen beide heren weer naar buiten stapten dat de problemen zich gingen voordoen. De Noren merkten eerst niets, maar voelden eenmaal buiten dat het niet pluis was. Johannessen en Hvideberg werden misselijk en begonnen over te geven. 'Het was echt niet normaal. Ik kon mijn ogen niet meer openhouden en stuurde daarom een bericht naar onze ploegarts', aldus eerstgenoemde.

'Het was voor de mensen om ons heen waarschijnlijk een uiterst onaangename ervaring om te zien hoe slecht we er op dat moment aan toe waren. We hadden al vrij snel door dat dit een serieuze zaak was. Ik voelde me duizelig en zwaar in mijn hoofd', concludeert Hvideberg. De teamarts concludeerde dat het slecht was en luidde de noodbel. Johannessen en Hvideberg werden met spoed naar het ziekenhuis in Kopenhagen gebracht. Aldaar luidde de diagnose: koolstofmonoxidevergiftiging. Inmiddels zijn beide heren weer opgeknapt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws