Ambitieus Uno-X hengelt na komst wereldtopper Cort en Girorevelatie Leknessund ook Hvideberg binnen Wielrennen
Wielrennen

Ambitieus Uno-X hengelt na komst wereldtopper Cort en Girorevelatie Leknessund ook Hvideberg binnen

Ambitieus Uno-X hengelt na komst wereldtopper Cort en Girorevelatie Leknessund ook Hvideberg binnen

De Noorse ProTour-formatie Uno-X is erg actief op de transfermarkt, die op 1 augustus officieel geopend is. Nadat eerder bekend werd dat de ploeg Magnus Cort en Andreas Leknessund overneemt van EF Education-EasyPost en DSM-firmenich, heeft de Scandinavische brigade nu ook uit de doeken gedaan dat Jonas Hvideberg en Henrik Pedersen zijn ingelijfd.

Cort behoeft geen nadere toelichting. De Deen heeft zich de laatste jaren bij de wereldtop genesteld. Van de 26 overwinningen op zijn palmares won hij er twaalf in de laatste vier seizoenen. Daar zaten ritzeges in alle drie de grote rondes bij, waarvan de laatste in de afgelopen Giro d'Italia. Daarin was hij de sterkste op dag tien.

Leknessund was de revelatie van diezelfde Giro d'Italia. De 24-jarige Noor droeg de roze trui en eindigde uiteindelijk verrassend als achtste in het eindklassement. Het was zijn grote doorbraak, nadat hij vorig jaar al een rit won in de Ronde van Zwitserland en later de Arctic Race of Norway op zijn naam schreef.

Hvideberg en Pedersen brengen aanwinstentotaal op vier

Jonas Iversby Hvideberg heeft nog geen overwinniningen op z'n palmares, maar de 24-jarige Noor toonde zich de laatste seizoenen bij DSM wel als uitstekende knecht. Hij kwam in 2021 over vanuit Uno-X en keert dus nu terug op het oude nest. Cort, Leknessund en Hvideberg hebben allemaal een contract tot het einde van 2026 getekend.

Daar kwam vrijdag de contractondertekening van Henrik Pedersen bij. De pas 18-jarige Deen komt over van Team coloQuick en heeft een verbintenis getekend tot het einde van 2027.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news