Blackmore 'zag Orins akelig dichtbij komen' in LBL voor beloften, Belg 'heel erg blij met tweede plaats' Wielrennen
Wielrennen

Blackmore 'zag Orins akelig dichtbij komen' in LBL voor beloften, Belg 'heel erg blij met tweede plaats'

Blackmore 'zag Orins akelig dichtbij komen' in LBL voor beloften, Belg 'heel erg blij met tweede plaats'

Joseph Blackmore maakte zaterdag zijn favorietenrol helemaal waar in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. De 21-jarige Brit sprong op iets meer dan tien kilometer van het einde weg uit de groep der favorieten en had aan de streep nog net genoeg over om Robin Orins (Lotto Dstny) en Jorgen Nordhagen (Visma | Lease a Bike) af te houden.

'Ik voel me supergoed en ben moe, maar gelukkig', vertelde Blackmore na afloop op de ploegwebsite van Israel-Premier Tech. 'Ik kon in de eerste helft van de wedstrijd achteraan rijden en de jongens maakten het me moeilijk op de hellingen, wat ook de bedoeling was. Toen ik tegen het einde in een kleinere groep zat, was Visma I Lease a Bike sterk met veel renners in de groep, maar we hadden een goede tactiek. Toen we samen de slotklim bereikten, was ik klaar om aan te vallen. Ik was behoorlijk moe, maar ik wachtte tot de top van de klim om aan te vallen, zodat ik kon zien hoe moe de anderen waren. Ik heb alles gegeven. Het scheelde niet veel of Orins was teruggekomen in de laatste kilometer. Maar ik vond ergens nog wat energie en kon het volhouden', zei het nummer vier van de Brabantse Pijl van woensdag bij de elite.

De 22-jarige Orins van Lotto Dstny, die vorige week nog derde werd in Parijs-Roubaix voor beloften, deed zijn verhaal op het X-kanaal van de ploeg. 'Ik ben heel blij met mijn tweede plaats en denk dat dat het hoogst haalbare was vandaag. Met Victor Vaneeckhoutte hadden we iemand in de vroege vlucht, wat goed was na een hectisch koersbegin met vele demarrages. Op de Haute Levée werd een eerste schifting gevoerd en kwamen we bij Victor. Ik voelde me toen nog goed, maar jammer genoeg moest Jarno Widar door ziekte opgeven. Dat was niet ideaal, maar ik wist dat ik moest zien te overleven op La Redoute. Dat lukte ook en uiteindelijk kwamen we met zes voorop. Ik speelde alles of niets in de slotkilometer, toen er iemand (Blackmore, red.) was weggereden, maar ik voelde de krampen opkomen. Uiteindelijk is een tweede plaats echt nog goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws