Toptalent Blackmore geeft eindzege in Ronde van Rwanda extra glans met nieuwe ritzege, Lecerf vierde Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Blackmore geeft eindzege in Ronde van Rwanda extra glans met nieuwe ritzege, Lecerf vierde

Toptalent Blackmore geeft eindzege in Ronde van Rwanda extra glans met nieuwe ritzege, Lecerf vierde

Joseph Blackmore heeft zondagmiddag de Ronde van Rwanda op zijn naam geschreven. De 21-jarige renner van Israel-Premíer Tech was ook in de slotrit van amper 74 kilometer in en rond de Rwandese hoofdstad Kigali de beste en gaf zijn eindzege zo wat extra glans.

De Rwandese minister van Sport Aurore Mimosa Munyangaju schoot de achtste en laatste etappe op gang, die op papier nog vrij verraderlijk was. De renners moesten namelijk over Mount Kigali zien te geraken, de streep lag wel nagenoeg op het vlakke. Een paar enkelingen probeerden door de extreem korte rit nog voor een snelle vluchterspoging te zorgen, maar ondanks de pogingen van de Rwandezen Shemu Nsengiyumva (May Stars) en Didier Munyaneza (nationale selectie), de Belgen Lennert Teugels (Bingoal WB) en Milan Donie (Lotto-Dstny) en de Zuid-Afrikaan Dillon Geary (nationale selectie) geraakte niemand echt weg.

Lees verder onder de tweet.

Die laatste hield wel halsstarrig vol en maakte het peloton onder leiding van Chris Froome ondanks een kleine voorsprong van twintig seconden wel nerveus. Op de gevreesde Muur van Kigali achtte Blackmore zijn moment gekomen en snelde de jonge Brit van iedereen weg. William Junior Lecerf en Jhonatan Restrepo konden niet meer volgen en Blackmore nam al snel een voorgift van meer dan dertig seconden. De jonge Brit hield stand op de elitegroep achter hem, waar Pierre Latour (TotalEnergies) de sprint won voor de jonge Kazach Ilkhan Dostiyev (Astana Qazaqstan Devo), Lecerf en restrepo werden vierde en vijfde.

Israel-Premier Tech sluit de Afrikaanse rittenkoers zo af met vier ritzeges, Soudal Quick-Step houdt het met winst in de ploegentijdrit en eentje met Lecerf op twee dagzeges.

Uitslag rit 8 Ronde van Rwanda 2024

Results powered by FirstCycling.com

Eindklassement Ronde van Rwanda 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws