Boogerd staat aan kant van UCI inzake boete voor Bernard: 'Vind het niet gepast' Wielrennen
Wielrennen

Boogerd staat aan kant van UCI inzake boete voor Bernard: 'Vind het niet gepast'

Boogerd staat aan kant van UCI inzake boete voor Bernard: 'Vind het niet gepast'

Voor veel wielerfans was het het meest vertederende beeld van de Tour de France-tijdrit, maar de UCI beoordeelde het als 'schaden van het imago van de wielersport': onbedoeld maakte local hero Julien Bernard vele tongen los met het eresaluut die hij kreeg in de tijdrit nabij Dijon.

Bernard werd op de beklimming in de tijdrit opgewacht door zijn gehele fanclub, die hem voor een kort moment tot stoppen dwong om zijn vrouw en baby een kus te geven. Het leverde prachtige beelden op, die de gehele wereld overgingen en zelfs gretig door de UCI werden gedeeld op Instagram.

Lees verder onder de tweet.

In het communiqué van de tijdrit vonden we Bernard echter ook plots terug: Bernard kreeg 200 Zwitserse frank boete voor 'ongepast gedrag tijdens de tijdrit en schade aan de reputatie van de sport', wat online tot veel hoongelach leidde. 'Sorry dat ik het imago heb geschaad, UCI. Maar ik ben bereid om elke dag die boete te betalen om dit moment opnieuw te beleven', reageerde de hoofdrolspeler in kwestie, die bijval kreeg van veel van zijn collega's.

Boogerd snapt actie Bernard, maar zou het zelf niet doen

Op de social media-kanalen begreep amper iemand de boete van de UCI, die Davide Ballerini eerder al op de bon slingerde voor het stoppen om de door zijn ploeggenoot Mark Cavendish gewonnen sprint te bekijken. Michael Boogerd stond in De Avondetappe dan weer aan de andere kant als het ging om de boete voor Bernard.

'Ik zou het niet doen, laat ik het zo zeggen. Ik zou me toch een beetje generen om af te stappen, ook naar je ploeg toe. Het is een tijdrit, met topmateriaal en alles geregeld, en dan doe je eigenlijk niet je best', aldus Boogerd. 'Maar hij komt hier zijn fanclub tegen en dat is leuk. Ik vind het eigenlijk niet gepast, maar wat ik ervan vind, maakt niet uit. De UCI vond het dus ook niet leuk. Maar het is misschien wel wat té crux dat het het imago van de sport schaadt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws