Verschillende belangen bij spurters, rittenkapers en AK-mannen: wat met rit 8 in Tour? Wielrennen
Wielrennen

Verschillende belangen bij spurters, rittenkapers en AK-mannen: wat met rit 8 in Tour?

Verschillende belangen bij spurters, rittenkapers en AK-mannen: wat met rit 8 in Tour?

De Tour de France begint in de omgeving van Dijon en Troyes aan haar tweede weekeinde, welke als zeer interessant betiteld mag worden. Voorafgaand aan de veelbesproken gravelrit op zondag is er ook zaterdag een etappe geprogrammeerd die alle kanten op kan, met ongeveer 2400 hoogtemeters. Welke kant gaat het uit?

In onze voorbeschouwing gaven we sterke sprinters als Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) de meeste kans. Girmay draagt het groen en kan dus een slag slaan, maar met een ritzege en het maillot verde op zak kan hij aan de andere kant ook achterover leunen. 'Het is een belangrijke dag en het is weer een kans voor mij om te proberen de etappe te winnen en wat punten te scoren. Het is een zware finish, die me goed zal liggen. Ik wil het rustig blijven aanpakken, maar natuurlijk wil ik echt schitteren', liet de man uit Eritrea weten na afloop van zijn tijdrit.

De Lie liet voorafgaand aan de Ronde van Frankrijk al weten dat de komende twee ritten meer dan omcirkeld staan in zijn agenda. Dat is ook het geval bij Mads Pedersen, die namens Lidl-Trek vorig jaar een soortgelijke rit richting Limoges kon winnen. De Deen was van zins om zijn slag te slaan in de strijd om de groene trui de komende dagen, maar enkele dagen geleden klapte hij hard tegen het asfalt. Daardoor gaat hij niet meer van start in deze achtste rit.

Lees verder onder de foto.

mads pedersen

Andere mannen die met vraagtekens aan de rit beginnen zijn Marijn van den Berg (gevallen) en Wout van Aert na zijn mindere tijdrit. De Belg liet na zijn chrono weten dat die mindere prestatie niks afdoet aan zijn ambities voor de komende dagen. 'Ik zal mij zaterdag opnieuw smijten voor een goed resultaat. Dit weekeinde is heel belangrijk voor mijzelf en de ploeg, vooral zondag', aldus Van Aert. Van den Berg hoopt ook op verbetering. 'Ik had echt veel pijn als gevolg van die val. Dat was wel klote. Ik heb er vooral wat schaafwonden aan overgehouden. Als ik mij goed voel, zijn de komende etappes wel een kans', zo vertelde hij tegen In de Leiderstrui.

Verschillende belangen in listig tweede Tourweekeinde

Mathieu van der Poel hintte na afloop van de vorige spurtrit al naar een nieuwe kans voor Jasper Philipsen, terwijl Dylan Groenewegen ook voorzichtig hoopte op een kansje. Maar dan zijn er toch enkele ploegen die roet in het eten willen gooien. Groupama-FDJ bijvoorbeeld, dat zonder sprinter meedoet aan de Tour. 'Het moet een sprint worden, maar we zullen toch alert moeten zijn bij de start. Als er bewegingen zijn, zullen we erbij moeten zijn', zo duidde ploegleider Benoit Vaugrenard.

Ook Cofidis geeft de renners een vrijbrief, ondanks de aanwezigheid van Bryan Coquard. 'Dit is duidelijk een van de ritten die ik heb aangevinkt', liet Le Coq weten. Ploegbaas Cedric Vasseur vulde aan: 'De komende dagen zullen zich kansen voordoen en elke renner van onze ploeg krijgt de volledige vrijheid om zijn talent te tonen om te proberen Cofidis een prestigieuze overwinning te bezorgen.'

Van de klassementsploegen hoeven we alvast niet te veel te verwachten: zo liet Red Bull-BORA-hansgrohe bij monde van ploegbaas Ralph Denk weten dat ze hopen op een 'non GC-break' die het haalt. 'Het is moeilijk te zeggen of het een sprint of een rit voor de vluchters wordt, maar wij focussen onszelf op kopman Primoz Roglic en mengen onszelf niet in de debatten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws