Boonen prijst 'saaie' Milaan-Sanremo: 'Zijn al weinig kansen voor sprinters' Wielrennen
Wielrennen

Boonen prijst 'saaie' Milaan-Sanremo: 'Zijn al weinig kansen voor sprinters'

Boonen prijst 'saaie' Milaan-Sanremo: 'Zijn al weinig kansen voor sprinters'

Jasper Stuyven won afgelopen zaterdag op indrukwekkende wijze Milaan-Sanremo. De Belg overleefde de Poggio en kon na de afdaling met een verrassende aanval het beslissende gaatje slaan. Tom Boonen zag een dergelijk scenario al bij aanvang van de finale gebeuren, in de wedstrijd die hij zelf 'de saaiste klassieker van allemaal' noemt.

Toch vindt Boonen dat Milaan-Sanremo perfect in het rijtje klassiekers past, want volgens hem moeten niet alle wedstrijden de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn. 'Iedere koers heeft zijn eigen identiteit in het voorjaar. Er zijn al weinig kansen voor sprinters om een klassieker te winnen en Sanremo heeft nooit een slechte winnaar, altijd een kampioen', zo geeft de 40-jarige Belg aan in de HLN Sportcast. Boonen won de Italiaanse klassieker zelf nooit, al zat hij er met een tweede, derde en vierde plek een aantal keer dicht in de buurt.

Voor Boonen was Milaan-Sanremo vooral een wedstrijd als opwarmer voor de rest van het klassieke voorjaar. 'Ik was blij als ik zonder kleerscheuren aan de meet was gekomen, want dan kon ik daarna naar de echte koersen gaan. Het was het laatste opstapje voor mij.' Uiteindelijk kon Boonen genieten dat zijn landgenoot de overwinning greep, waarbij hij een finale als deze al vroeg voorspeld. 'Toen de finale begon, dacht ik al dat het niet gemakkelijk was om weg te rijden. Zeker met de wind die in de rug stond. Ik dacht al dat het een verrassing ging worden. Niemand van de drie mannen kon het verschil maken en zeker met Ewan in de groep wordt er gekeken. Hij is één van de snelste in het peloton.'

Boonen prijst 'saaie' Milaan-Sanremo: 'Zijn al weinig kansen voor sprinters'

'Groot kampioen als je daar zit'

Tom Boonen over Jasper Stuyven

Uiteindelijk kon Stuyven profiteren van het getwijfel in de grote groep vooraan. Nadat de afdaling van de Poggio voorbij was, zag hij zijn kans schoon om de ultieme aanval te plaatsen. Met Søren Kragh Andersen kreeg hij de ideale gangmaker met zich mee, om het in de sprint koelbloedig af te maken. Boonen was dan ook vol lof over de Belg van Trek-Segafredo. 'Om daar te zitten moet je heel sterk zijn en ben je een groot kampioen. Hij durft te verliezen, net zoals hij in het verleden wedstrijden op dergelijke manieren won. Hij dacht niet na en ging, daar kan je alleen maar bewondering voor hebben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws