BORA-hansgrohe klopt zichzelf op de borst na tweede plek Martinez in Giro: 'Niet alles ging soepel' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe klopt zichzelf op de borst na tweede plek Martinez in Giro: 'Niet alles ging soepel'

BORA-hansgrohe klopt zichzelf op de borst na tweede plek Martinez in Giro: 'Niet alles ging soepel'

Na de onklopbare Tadej Pogacar was Daniel Felipe Martínez namens BORA-hansgrohe de best of the rest in deze Giro d'Italia. De Colombiaan stond voor het eerst in zijn loopbaan op het podium van een grote ronde, wat hem natuurlijk zeer trots maakte.

'Dit is zeker weten een hoogtepunt in mijn loopbaan', aldus Martínez na de aankomst in Rome. 'Als kind droomde ik ervan om op het podium te eindigen in een koers zoals de Giro, dus het voelt heel erg speciaal om dit daadwerkelijk te bereiken. Het was een Giro waarin we elke dag hindernissen moesten overwinnen, dus ik voelde mij nog niet gewonnen totdat ik daadwerkelijk over de meer kwam ik Rome.'

'Ondanks al mijn prestaties in de laatste drie weken bleef ik gefocust tot op de meet. Ik stond al zo lang virtueel op een podiumplek en was ook een target voor de concurrentie, maar dat maakte me alleen maar gemotiveerder', vervolgde Martínez. 'Verder wil ik mijn ploeggenoten en de stad bedanken voor alles in de afgelopen drie weken, door hun toewijding heeft ervoor gezorgd dat dit resultaat mogelijk was.'

1164503600

Ploegleider Gasparotto ziet Giro-podiumplek als mooie beloning

Ploegleider Enrico Gasparotto is ook tevreden. 'We zijn heel content met deze tweede plek in de Giro. Pogacar heeft deze koers meer dan gedomineerd, maar Dani was zeker heel stabiel in de bergen. We kunnen niet zeggen dat alles soepel is verlopen sinds de start van het project-Giro in november en de finish in Rome, maar dankzij de toewijding en het harde werk van alle coureurs zijn we hier wel mooi in geslaagd', aldus Gasparotto, die harde noten (lees: Sam Welsford en Emanuel Buchmann) moest kraken voor de Giro en Florian Lipowitz en Danny van Poppel huiswaarts zag keren.

'Samen met Bernie Eisel ben ik heel blij met de mentaliteit die de renners getoond hebben, waardoor deze derde plek als een mooie beloning voelt. Dani heeft zijn eigen koers kunnen rijden en is voor het eerst op het podium geëindigd op een grote ronde: chapeau voor hem', besluit de ex-winnaar van de Amstel Gold Race.

"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws